Kuvituskuva

Suomalaismiehen laskelmat osoittavat kaljarallin järjettömyyden: Hallitus, tee jotain!

Mies kertoo tilanneensa A-olutta netistä. Hän on kirjoittanut aiheesta vetoavan päivityksen sosiaaliseen mediaan, ja nyt sitä onkin jaettu jo tuhatmäärin. Syy on järkeenkäypä.

Olut, jonka mies hankki, oli pantu Lahdessa, mutta kun sen tilasi netistä, se teki 2 800 kilometrin matkan savuavilla rekoilla. Kuitenkin suomalainen kuluttaja sai sen näin melkein puolet halvemmalla kuin jos hän olisi ostanut sen lähikaupasta. Onko tässä enää mitään järkeä?

Suomalaismies kysyykin, pitäisikö hallituksen tehdä jotain korkealle alkoholiverolle, sillä se olisi myös melkoinen ympäristöteko. Näin osuvasti mies kirjoitti:

-Päätin hankkia olutta ja tilasin sitä netistä. Olut on pantu Lahdessa, siirretty savuavalla rekalla satamaan ja laivaan ja kuljetettu isosti savuavalla laivalla Saksaan. Saksan satamasta se kuljetettiin myyjäliikkeen varastoon savuavalla rekalla. Tilauksen jälkeen se siirrettiin savuavalla rekalla satamaan ja isosti savuava laiva toi sen Suomeen. Suomessa savuava rekka toimitti tilauksen Postin logistiikkakeskukseen josta se toimitettiin edelleen Lahteen. Savuavalla rekalla.

-Lopputoimitus vähemmin savuavalla Postin yhteistyökumppanin pakettiautolla kotiovelle. 3 tuntia etuajassa. Niin, olueni on pantu Lahdessa, kotoani matkaa noin 8 km. Olueni matkusti kuitenkin n. 2800 km erilaisilla savuavilla vekottimilla. Toinen vaihtoehto olisi ollut noutaa se olueni lähikaupasta savuavalla henkilöautollani n. 1,5 km päästä, mutta eihän moinen saastuttaminen sovi. Ai hinta? Hinnaksi jäi 40 % siitä hinnasta kuin olisin sen lähikaupasta saanut. Olisi hallitukselta mainio ympäristöteko jotta se saattaisi alkoholiveron sille taholle jotta oluen hinta Suomessa olisi edes kohtuullinen eikä noita savuavia vekottimia tarvitsis ajeluttaa eestaas.

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: hallitus, Olut, saastuminen, ympäristö

Kommentit

Oma kommentti