Suomalaismies järkyttyi: Windows-päivitys vaarassa tappaa puhelimeni!

Porilaismies oli hankkinut parisen vuotta sitten kalliin ja senhetkisen Lumia-malliston lippulaivan, 930:n puhelimekseen. Nyt hän päätti asentaa siihen tarjotun Windows 10 -päivityksen. Se on asiantuntijan mukaan vaarassa tuhota kaiken.

-Ongelmat alkoivat välittömästi seuraavana päivänä. Ihmettelin, miksi akku tyhjenee kertapieraisulla. Kävin läpi kaiken mahdollisen, suljin sovelluksia jotka voisivat toimia taustalla, himmensin näytön äärimmilleen, kytkin sitä ja tätä pois niin että enää ei jäänyt jäljelle kuin puhelut ja viestit. Mutta ei niin ei, oli kuin olisi kantanut valoa säkillä sisään, mies kuvaa Hymylle.

Eilen hän kyllästyi ja ajeli kaupungissa ollessaan Sonera-kauppaan kysymään mistä on kyse, kun täyteen ladattuna puhelin antaa käytää Facebookia 30 minuuttia ja verottaa siitä 30 prosenttia akun tehosta. Yön aikana puhelin vajuu ihan nollille itsekseen.

Sonera-kaupassa epäiltiin Windows 10 -päivityksen sotkeneen kaiken. Ongelmat alkoivat tismalleen tuolloin, joten se on miehen itsensä mielestäkin todennäköisin syy.

-Asiantunteva Sonera-myyjä totesi, että näitä ongelmia, nimenomaan akun keston kanssa, on tullut vastaan aika paljon. Hän neuvoi minulle valtuutetun Nokia/Lumia-liikkeen, josta sitten sain madonluvut.

Mies kertoo nyt olevansa vaarassa menettää puhelimensa. Totta kai numerot ja kuvat voi saada talteen, mutta asiantuntijaliikkeen arvion mukaan puhelin voi ”kuolla”, kun sitä alkaa räplätä. Pientä ihmistä tämä kyrsii kunnolla.

-Mitä nyt oikein ymmärsin, niin koneen voi yrittää palauttaa tehdasasetuksiin, mutta tämänkään jälkeen toimivuudesta ei ole sataprosenttisia takeita. Voi myös yrittää kuulemma ”peruuttaa” puhelimen päivityksiä johonkin kohtaan, jos tämän nyt maallikkona oikein käsitin, mutta sekään ei anna takeita siitä että puhelin jää henkiin, asiakas kertoo.

Hän sanoo, että kaiken kaikkiaan olo on tyrmistynyt. Välttämättä mikään ei asiantuntijaliikkeen mukaan auta, kun on mennyt asentamaan uuden käyttöjärjestelmän.

-Tämähän on ihan saatanasta koko Windows 10. Puhelimeni oli kallis ja hankin tämän kytkykauppana. Vielä on eriä maksamatta. Näinkö tässä perkele käy, että Microsoft ei ainoastaan jättänyt Lumia-käyttäjiään kuseen tulevien päivitysten suhteen, vaan oikein nopeutti prosessia luomalla järjestelmiä, jotka tappavat laitteen ennen aikojaan.

Mies aikoo ostaa uuden Nokia-puhelimen, kun saa sellaisen käsiinsä. Espoolaisfirma on alkanut valmistaa niitä lisenssillä.

-Jotenkin ei vain taivu noihin muihin isänmaallisuuden nimissä. Lumiaan taivuin, kun jotain Nokia-rippeitä siinä oli, mutta sitten tuli Microsoft joka näemmä sotki kaiken, mies puhkuu.

Hän tahtoo varoittaa muita: jos vain mahdollista, älkää koskeko Windows 10:een.

Teksti:JT Tuomela
Avainsanat: Lumia, Microsoft, päivitys, puhelin, Windows10

Kommentit

Oma kommentti