Suomalaismies kuvasi videota Helsingin mellakasta – tallensi mielenkiintoista materiaalia, mitä sanoi poliisi!

Hietalahdessa, Helsingissä, joukkotappelusta eilen alkanut mellakointi vaati poliisilta jouha-erikoisjoukkojen käyttöä. Kypärin varustautuneet poliisit saivat vastaansa kiviä heitteleviä nuoria, ja poliisi joutui turvautumaan myös kyynelkaasuun.

Verkkoon on ladattu paljon videoita nuorison kuvaamana. Yksi mielenkiintoisimmista on kymmeniä minuutteja kestävä livestriimaus, jossa suomalaismies käveli paikalla kuvaten tapahtumia.

Hän sattuu huomaamaan ilotulitusraketin lentävän poliisiautoja päin, ja lähtee sitten kuvaamaan ja haastattelemaan nuorta mieshenkilöä, joka raketin ampui. Nuorisokolmikko oli myös kuvannut ilotulitteen ampumisensa poliisiautoja päin.

Hän onnistuu kuvaamaan myös henkilöiden kasvoja. Nuori suomalaistyttö puolustaa tekoa todeten, että ”Black lives matter” ja että mustaihoisten tekemiä rikoksia vain ilmoitetaan enemmän – siksi tilastoihin ei voi luottaa ja ne ovat ”täyttä paskaa”.

-Toivottavasti naamat näkyvät, videon kuvaaja toteaa itsekseen poistuessaan paikalta. Hän menee myös ilmoittamaan asiasta polisiille. Poliisi ei tässä tilanteessa suostu ottamaan silminnäkijävihjeitä vastaan.

-Ilmoita niistä myöhemmin, hän toteaa kuvaajalle.

Katsasta Hymy-Erotiikkaa täältä

 

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: poliisi, joukkotappelu, Hietaniemi, mellakka, jouha

Kommentit

Oma kommentti