Suomalaismies muutti ravintoloitsijaksi Thaimaahan

Ravintolayrittäjä Sipi Siljamäki viihtyy perheineen Hua Hinin rannikkokaupungissa Thaimaassa. Ravintolan pyörittämiseen osallistuu thaimaalaiseen tapaan koko perhe. Hymy kertoo nyt Sipin tarinan. Sen on painettuun lehteen kirjoittanut Hannu Teider.

Thaimaassa Siljamäki ei peittele suomalaisuuttaan. Hän on soittanut thaimaalaisille tutuksi jopa Maamme-laulua. Ensimmäisessä ravintolassaan Hua Hinin rautatieaseman tuntumassa Siljamäki aloitti iltarupeaman aina soittamalla ensin Thaimaan kansallislaulun ja heti perään Suomen kansallislaulun.

– Kadulla kulkijat pysähtyivät, kun Thaimaan kansallislaulua soitettiin. Varmuuden vuoksi he seisoivat asennossa myös Suomen kansallislaulun ajan, koska eivät tunnistaneet kappaletta, Siljamäki myhäilee.

Mies sanoo kuulleensa kuinka Suomessa jotkut valittavat joutuvansa tekemään töitä liikaa.

– Vaimoni Suthiporn teki täällä yhtäjaksoisesti töitä ilman vapaapäiviä 6 vuotta, 3 kuukautta ja 7 päivää, Siljamäki kertoo.

Toissa syksynä pitkä työrupeama keskeytyi. Siljamäki otti lauantain ja sunnuntain vapaaksi ja teki vaimonsa kanssa pika-aluksella retken Thaimaanlahden toiselle rannalle Pattayalle.

– Päivän loma meni tosin pieleen, kun join liikaa alkoholia ja hukkasin hotellivaraukseni. Vietettiin yö tuttavien luona. Paluumatkalla vaimoni sitten sanoi, että seuraava breikki pidetään vasta kahdeksan vuoden kuluttua, Siljamäki naurahtaa.

Lue juttu lehdestä.

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: Sipi Siljamäki, Thaimaa

Kommentit

Oma kommentti