Suomalaismuusikon ura floppasi – soittelee nyt kaduilla!

Suomen ensimmäisen – ja ehkä myös viimeisen – X Factor -kisan voittaja Elias Hämäläinen julkaisi debyyttialbuminsa runsas vuosi sitten. Sen jälkeen miehestä ei ole juurikaan kuultu.

Tai onpas! Heebon nimittäin voi bongata usein Helsingin Sörnäisten metroasematunnelista, jossa hän kerää lantteja katusoittajana.

Kauas on siis tultu X Factor -huumasta. Toisaalta niinkään ei voitane sanoa, sillä Elias toimi ennen voittoaankin ulkoilmamuusikkona. Hän siis on palannut juurilleen, kun levylaulajan ja keikkamuusikon ura ei ottanut luonnistuakseen.

Erilaisten kykykilpailijoiden voittajien kohtaloksi on viime aikoina lähes poikkeuksetta muodostunut vaipuminen unohduksen suohon. Eliaksen kohdalla unohdusta lienee vauhdittanut se, että hän kärähti huumeiden salakuljetuksesta.

Teksti:Hymy.fi
Avainsanat: Elias Hämäläinen, X Factor

Kommentit

Eliaksen ura ei ole ollut ihan sellainen kuin X-Faktor voittajalta sopi odottaa. Yksikään biisi ei ole päätynyt radiosoittoon, levyn myynti jäi vähäiseksi eikä keikkoja ole ollut tarpeeksi.
Seiskan paljastama huumerikos heti voiton jälkeen saattoi hyvinkin olla alkusysäys uran lopahtamiselle.

Melkein hirvittää se varmuus millä esitetään että totta kai jokainen haluaa soitella isoilla stadioneilla ja rikastua levymyynneillä ja tulla supertähdeksi.
Osallistuminen kykykisaan ei tarkoita sitä että haluaisi omistautua musiikkiuralle loppelämäkseen. Voi tietysti kysyä kannattaako sitten osallistuakaan, mutta jos Elias sanoisi soittavansa mieluummin kadulla, mihin on tottunut, niin uskoisin ilman muuta. Ja nostaisin hattua rehellisyydestä ja halusta toteuttaa itseään ja ilahduttaa ihmisiä omalla tavallaan. Ilman suurta glamouria.
Ilkka Jääskeläinenkin lopetti keikkailun ihan omasta tahdostaan, vaikka keikkoja olisi ollut tarjolla. Uskon senkin, vaikka hänetkin esitetään joka käänteessä totaalisen epäonnistuneena luuserina.
Kaikista ei ole tähdiksi. Kaikki eivät sitä halua.
Suomen Idols-voittajista Hanna Pakarinen on ehkä ollut kunnianhimoisin, ja osannut ehkä myös parhaiten käsitellä tähteyttä.
Mutta jos ei tähdeksi halua, vaan tekee musiikkia pienimuotoisemmin, ei ole välttämättä hullu. Vaan rehellinen.

Hymy-lehden kannattaisi mollaamisen sijasta nostaa Elias Hämäläinen esimerkiksi nuoresta, joka ei ole jäänyt valittamaan paikoilleen vaan on ottanut ohjat omiin käsiin ja joka pyrkii hankkimaan elantonsa osaamisellaan. Elias ei mollaa toisia kuten täällä jotkut kateelliset surkimukset. Hän on nuori, todella lahjakas –tällä hetkellä asiattomasti aliarvostettu muusikko. Hänen äänensä on omaa luokkaansa, hänen käsissään kitara soi upeasti ja musiikissaan on aina myös sanoma. Yhtä lahjakkaan veljensä Markuksen kanssa Elias on keikkaillut mukavasti pitkin viime vuotta. Näistä veljeksistä kuullaan vielä.

Elias tuskin on eka eikä vika muusikko, joka tekee välillä ”päivätyötään” – ja se, että päivätyö on MUSIIKKIA lienee pelkästään hyvä juttu. Katusoitto on kunnioitettavaa ja ROHKEAA (tietäähän sen, että siitä revitään tällasia otsikoita…).
Juorutoimittaja voisi tsekata vaikka Eliaksen viralliset nettisivut http://www.eliashamalainen.fi ja todeta, että Elias on ehtinyt ja ehtii tehdä paljon muutakin. Hänen ainutlaatuisen upeaa ääntään on kuunneltu runsaasti sekä levyltä että livenä, ja lisää odotellaan malttamattomana…

Eikö näillä roskalehden toimittajilla ole muita aiheita,kun mustamaalata ihmisiä ja vielä ikivanhoja asioita tuoda esille,joilla ei ole mitään merkitystä.Onneksi ei tarvitse ostaa tälläisiä lehtiä.Eliaksella on ollut keikkoja ihan tarpeeksi viime vuonna ja hän tykkää käydä harjoittelemassa kadulla ja onhan se mukavaa,jos joskus sattuu hänet siellä bongaamaan,on hän niin mahtavan hyvä-ääninen laulaja.Hyvää matskua on levylle tulossa,kun jaksetaan vaan odottaa.

LOL halusi palata lantteja kerjää?! Justjuu, kaveri nisteili ja risteili ja tässä on tulos. Sillähän oli taskut täynnä ’salaattia’ kun tuli rajan yli Suomeen.

Onko tää nyt sit joku epic fail vai mitä? Katusoittaminen on hienoa ja kunnioitettavaa puuhaa.

Elias on levyttänyt ja keikkailee veljensä kanssa. Tekee parhaillaan uutta englanninkielistä levyä. Tykkää harjoitella kadulla, todella hyvä lauluääni. Kumma että tupakkaa miedommasta huumeesta jaksetaan meuhkata, viinaa saa kitata rauhassa.

HAHAHAHAH joo kaikkihan levyartistit haluaa palata juurilleen… (kun ei oo muuta mahdollista)

Palaa Elias vaan khat-juuria popsimaan.

”siis taas mitä paskaa..tästä uutisoitiin jo varmaan 6kk sitten että halusi palata juurilleen soittaan kadulle..näin siis iltalehdessä.. on taas vähän hymyn toimittaja ollut laiska kun kierrättää tämmöstä kuraa”

”halusi” varmaan joo, LOL. eiköhän ennemmin esiintyis stadikoilla ja tekis oikeesti hyviä biisejä jne. Mutta ei voi mitään kun ei lahjat riitä.

siis taas mitä paskaa..tästä uutisoitiin jo varmaan 6kk sitten että halusi palata juurilleen soittaan kadulle..näin siis iltalehdessä.. on taas vähän hymyn toimittaja ollut laiska kun kierrättää tämmöstä kuraa

Eka nimimerkille; niin kärähtikin ennen kisaa, mutta se tuli parahiksi julkisuuteen (kiitos, Seiska!) voiton jälkeen, ennen levynjulkaisua taisi olla. Joten eihän kukaan äiti osta Eliasta pikkutyttärelleen.

”kisan voittaja Elias Hämäläinen”

Siis kuka?

no mukavahan se on, jotain iloa edes päivään kun normi mutrusuita kattelee

Elias soitti ennen keskustan rautatieasemalla, mutta ilmeisti ei enään pääse edes sinne ilmaiseksi soittamaan.

Seuraava pysäkki on varmasti Myllypuro, jos soitot eivät edisty.

Elias taisi kärähtää huumeiden salakuljetuksesta kyllä ennen kisaa…

Oma kommentti