Suomalaisnainen miettii netissä: Olenko ilkeä äitipuoli? Ja netti vastaa

Suomalaisnaisen päivitys on päätynyt netin erikoisuuksia kokoilevaan Feissarimokat.comiin. Nainen pähkäilee mikä häntä vaivaa, ja mahtaako hän olla se saduissa kuvattu ilkeä äitipuoli.

Kaikki on saanut alkunsa siitä, että hänellä ja hänen miehellään on tyttäret edellisistä parisuhteista. Nyt nainen kertoo jostain syystä aina suosivansa omaa tytärtään – miehen tyttären kustannuksella. Tämä näkyy arkipäivän valinnoissa koko ajan.

Oma tytär saa jäätelöannoksista isomman, kauppakassista kevyemmän, paremman istumapaikan, herkullisemman näköisen omenan. Jopa vähemmän naarmuinen lautanen annetaan omalle tyttärelle.

-Jostain syystä en vain kykene valitsemaan puolueettomasti tai arpomalla, vaan suosin aina tietoisesti tytärtäni. Miksi? Asia on alkanut häiritä itseäni. Mikä minua vaivaa? hän kysyy rehellisesti.

Netissä on kommentoitu asiaa viljalti.

-Sitä mikä sinua ”vaivaa” kutsutaan omatunnoksi. Sitä on ihan hyvä kuunnella joskus, vinkkaa muuan kirjoittaja.

-Toki toi ei ole vielä satujen sadistinen noita-äitipuoli. Mutta ilkeä ja epäreilu. Lapset huomaa sen ja se kyllä vaikuttaa lasten itsetuntoon, keskinäisiin väleihin ja suhtautumiseen vanhempiin. Toivottavasti toisen lapsen isä sit vastavuoroisesti suosii omaansa. Se tasapainottaisi ja tilanteesta seuraisi vähemmän vahinkoa lapsille, kirjoittaa eräs kommentoija.

Myös sapiskaa annetaan:

-Jos TIETOISESTI suosii omaa lastaan, niin silloin nimenomaan pystyisi tekemään toisin. Vaikka sitten arpomalla. Hanna ei siis ole pelkästään ilkeä äitipuoli, vaan myös erityisen idiootti sellainen, kun aktiivisesti kieltäytyy tekemästä toisin vaikka omatuntoa selvästi kolkuttaa.

Tässäkin muuan näkökanta asiaan:

-Siinä kohtaa kun Hannan oma tytär on ylipainoisempi ja huonommassa kunnossa, kääntyy ajatus siitä kumpaa on suosittu.

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: äitipuoli, perhe

Kommentit

Oma kommentti