Suomalaisnainen pelkää kalliiden aikojen olevan edessä poliisin uuden sakkorysän tullessa voimaan

Uusi tieliikennelaki tulee voimaan 1. kesäkuuta. Poliisi voi uuden lain myötä antaa myös alinopeudesta sakon. Se on suuruudeltaan sata euroa. Näin kertoo poliisin liikenneturvallisuuskeskuksen johtaja Dennis Pasterstein.

Tiedossa ei ole vielä missä kaikkialla sakkorysää sovelletaan, mutta vähimmäisnopeudesta tullaan ilmoittamaan liikennemerkillä, joka on tämän näköinen:

Näytä kuva Twitterissä

Asia on kirvoittanut jo paljon keskustelua somessa ja keskustelupalstoilla. Muuan kirjoittaja länsisuomalaisesta pikkukunnasta kertoo pelkäävänsä, milloin sakko osuu omalle kohdalle. Ainakin talvisilla keleillä huonon tienpidon Suomessa alinopeus ei perustu välttämättä muuhun kuin käytännön pakkoon: tiet ovat niin liukkaat ja hoitamattomat ettei niillä voi ajaa normaalia vauhtia. Näin nainen avautuu julkisessa somepäivitteessään:

O-ou, se on meikäläisellä kalliit ajat edessä . Huvittavin kohdalleni osunut tapaus oli toissa vuonna loppusyksystä. Ajoin kirkonkylältä paniikissa Hirvijärven kautta Sammiin, koska pelkäsin mustaa jäätä.

Ajattelin, etten ainakaan tukkirekan alle jää, kuten ”päätiellä”. Vauhtia oli 30 km/h. Kyllä, luit oikein. Poliisi piti toimintaani ilmeisesti ”jostain syystä” jotenkin epäilyttävänä. Hirvijärjen sillan jälkeen syttyivät yhtäkkiä valot tienpientareella, aivan kuin valkeus olisi tullut. Lyötiin pillit suuhun, tarkastettiin kaikki mahdolliset tiedot. Poliisien hämmennys oli käsinkosketeltavaa. Kukaan ei voi ajaa metsätietä 30 km/h, jos ei ole mitään salattavaa.

Poliisi tutkaili auton sisätiloja vielä lampulla, josko olisi joku hämäräkuljetus meneillään. Apukuskin penkillä oli lähes kymmenen voileivän kukkura tarjoilusta jääneitä jämiä. -Oletko töistä tulosta? poliisi kysyi epäuskoisena. -Juu, ja pelkään mustaa jäätä. -Sinun kannattaisi varmaan vaihtaa talvirenkaat etuajassa…? -Ymmärrän, näin teen, heti ensi viikolla.

Tässä jutussa on kuvituskuva.

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: poliisi, ylinopeus, sakko, talviautoilu, alinopeus, nopeusrajoitus

Kommentit

Oma kommentti