Suomalaisten keskuudessa puhaltelee jo uusi trendi Tallinnassa

Moni suomalainen on ostanut kakkoskodin Tallinnasta tai Pärnusta, mutta Tallinna kiinnostaa nyt myös sijoitusasuntoja etsiviä, kertoo YIT Ehitus, joka on rakentanut Viroa 90-luvun alusta.

Tallinnaan keskittyminen on sen mukaan luonnollista. Siellä asuu jo kolmasosa Viron asukkaista. Viron tilastokeskus ennustaa, että kahden seuraavan vuosikymmenen aikana väkimäärä vähenee huomattavasti kaikkialta muualta paitsi Tallinnaa ja Tarttoa ympäröivistä maakunnista.

-Talouden kasvu näkyy muun muassa asuntojen kysynnän kasvuna. Siksi olemme myös rohjenneet aloittaa uusia kehityshankkeita, sanoo toimitusjohtaja Margus Põim.

Põim arvioi, että viiden viime vuoden aikana asuntojen hinnat ovat nousseet noin 30–40 prosenttia alueesta riippuen. Tallinnassa kysytään eniten yksiöitä ja kaksioita. Aika moni suomalainen on ostanut asunnon Virosta, sillä asuntojen hinnat ovat yhä edulliset suomalaisille. Osa hankkii nyt jo sijoitusasuntoja Tallinnasta.

Virossa on yhä vahva kanta vanhoja Neuvostoliiton aikana rakennettuja kerrostaloja, joiden energiatehokkuus on lähes olematon. Siksi nykyaikainen ja säästeliäästi energiaa käyttävä uusi koti on monen virolaisen tai sinne töihin muuttavan unelma.

-Asiakkaat ovat vaativia ja odottavat paljon uudelta kodiltaan. Arvokkaammissa asunnoissa ostajat haluavat enemmän yksilöllisyyttä, mikä yleensä tarkoittaa meille lisä- ja muutostöitä, Põim kertoo. 

Teksti:Hymy.fi
Avainsanat: Tallinna, sijoitusasunto

Kommentit

Oma kommentti