Suomalaisten suosikkilaulaja: ”Yritykseni ajautunee konkkaan”

Vuoden 2002 tangokuningatar ja iskelmälaulaja Johanna Pakonen harmittelee, että yrityksensä Desire Music Oy kaatuu mitä suurimmalla todennäköisyydellä loppuvuoden aikana. Kyse on koronasta.

-Puskurirahastot on käytetty sekä itseltä että yritykseltä. Mitään ei pysty realisoimaan, koska kukaan ei sijoita äänentoistolaitteisiin tai keikkabusseihin. Toki perheeni kodin ja auton voi aina myydä. Mitäpä sillä on väliä, missä sitä asutaan ja millä kuljetaan, nainen avautuu surumielisessä Facebook-päivityksessään.

Hän harmittelee esiintymisalaan kohdistunutta välinpitämättömyyttä.

-Mediassa puhuminen (jopa provosoivasti) ei ole auttanut mitään. Kukaan ei halua kuulla eikä nähdä meitä ja meidän ahdinkoamme. Käsketään mennä ”oikeisiin töihin”. No, tämä on mun oikea työ. Laulan, soitan, opetan tanssia ja laulua. Viimeiset 25 vuotta oon elättänyt itseni ja muutaman muun tällä mun ”harrastamisella”. Ja mitä on ne ”oikeat työt”, mitä on tarjolla minun kaltaiselleni ammattilaiselle?

Kunnan antamalla 2000 euron koronatuella Johanna ei kuulemma maksanut edes kolmen kuukauden yrittäjäeläkemaksua. Hän arvostelee tukijärjestelmää.

-Aikaa on kulunut jo yli puoli vuotta tässä helvetissä. Milloin meidän ihmisarvo, perusturva ja toimeentulo on yhtä tärkeä kuin muiden yrittäjien ja työntekijöiden? Johanna kysyy.

Desire Music Oy:n liikevaihto on ollut laskusuhdanteinen viimeiset neljä vuotta. Vuoden 2019 liikevaihto (korona ei vaikuttanut vielä) oli 77 000 euroa ja pudotusta oli 30 prosenttia edelliseen tilikauteen. Tappiolla yhtiö on ollut neljän vuoden aikana kolmesti, viimeisin tappio oli 13 000 euroa.

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: Johanna Pakonen, Desire Music Oy

Kommentit

Oma kommentti