Suomeen uusi perinteiseen iskelmämusiikkiin keskittyvä kesäfestivaali!

MARKKU ARO, 30.10.2013
© Pekka Mustonen/Kuvaryhmä/SKOY

Perinteisen iskelmämusiikin ystäviä hemmotellaan tulevana kesänä, sillä Oulussa järjestetään uusi kolmipäiväinen Iskelmää ja Aurinkoa -niminen festivaali.

Ouluhallissa tullaan näkemään kolmetoista iskelmämusiikin suosikkiartistia, joiden joukossa ovat mm. Markku Aro & Diesel, Eija Kantola, Komiat, Kyösti Mäkimattila, Lasse Hoikka & Souvarit, Yölintu ja alkuperäiskokoonpanossaan esiintyvä Finlanders ‘84.

Lauantai-iltaan on luvassa erikoisherkkua, kun täysille saleille Yhdessä-kiertueellaan esiintyneet Markku Aro, Kai Hyttinen, Lea Laven ja Marion Rung valtaavat lavan yhteiskonsertillaan, joka tarjoaa kunkin artistin suurimpia hittejä ja mielenkiintoisia duettoja. Iskelmää ja Aurinkoa -festivaaleilla musiikista voi nauttia myös tanssien yli tuhannen neliön tanssilattialla.

Festivaalikansan juhlatunnelmasta pitää huolen myös Ouluhallin pihalle rakennettava iso terassi sekä iskelmäkaraoke.

Festivaalitunnelmaan pääsee myös sekä sisälle Ouluhalliin että sen pihalle rakennettavissa ruoka- ja anniskelupisteissä.

Uutuusfestivaalin järjestää suomalaisen iskelmän ja tanssikulttuurin hyvin tunteva ohjelmatoimisto Gramofoni Oy.

– Suomessa on paljon perinteisestä iskelmästä ja tanssimisesta pitäviä ihmisiä, joille ei oikein ole ollut kesäfestivaalia tarjolla. Nyt on! Toivotamme koko Suomen iskelmäkansan viihtymään Ouluun kesäkuun lopussa. Luvassa on hyvää musiikkia, samanhenkistä seuraa ja iloista yhdessäoloa. Oulussa on hyvin majoitustilaa ja toivotamme myös leirintämatkailua harrastavat iskelmän ystävät tervetulleeksi Ouluhallin ympäristöön rakennettavalle tilapäiselle leirintäalueelle, sanoo festivaalia järjestävä Gramofoni Oy:n Kristiina Heikkilä.

Festivaalin tarjontaan kuuluu lisäksi Tanssileiri, joka sopii sekä opetettavien tanssilajien perusteet hallitseville sekä pidempään tanssineille.

Upouudella tanssileirillä tanssitaan yhtä aikaa peräti kolmella parketilla. Tanssileirin opettajina on iso joukko huippuosaajia: Sami & Jutta Helenius Helsingistä, Joonas Kainulainen & Alina Mustamaa Turusta, Reetta Koivuniemi & Tuomas Sillanpää Helsingistä, Sari & Jari Aaltonen Oulusta, Kati Koivisto Porista, Jussi Kaksonen Nousiaisista, sekä Anne-Riina Hurskainen & Tapani Hasa Kuopiosta.

Teksti: jarikupiainen

Kommentit

Oma kommentti