Poliisi linjasi Pokemon Go -pelaamista – tästä tulee sakko!

Pokemon Go -pelistä tihkuvat hämmentävät uutiset ovat saaneet myös Suomen poliisin kommentoimaan suosikkipeliä.

-On toki positiivista, että peli saa ihmiset liikkumaan ulkoilmassa, mutta aivan kuten pelissä itsessäänkin varoitetaan, tulee havainnointi pitää erityisesti täällä oikean maailman puolella. Tässä on kyse samasta asiasta kuin tekstiviestin kirjoittamisesta – keskittyminen on monen sekunnin ajan nauliintunut puhelimen näytölle, ja samalla reagointiaika muuhun liikenteeseen herpaantuu, muistuttaa ylikomisario Pekka Höök Helsingin poliisilaitokselta.

Maailmalla on raportoitu useita tapauksia ihmisistä, jotka ovat pelin tiimellyksessä seuranneet ympäröivää maailmaa älypuhelimen ruudun läpi ja joutuneet liikenneonnettomuuteen. Helsingin poliisi ei ole ainakaan vielä saanut ilmoituksia peliin liittyvistä häiriöistä.

-En näe estettä, etteikö peliä voisi pelata julkisilla paikoilla, joissa muutenkin kulkee ihmisiä. On kuitenkin huomioitava, että paikan käyttötarkoitus ei saa estyä, eikä häiriötä saa aiheuttaa, Höök toteaa.

Tärkeimpänä asiana poliisi nostaa kuitenkin esille sen, että puhelimen selaaminen autolla ajaessa on kiellettyä ja siitä seuraa sanktio. Puhelinta ei kannata selailla myöskään pyöräillessä ja jalankulkijankin on syytä pysyä valppaana.

Pokemon Go -pelin ideana on napata älypuhelimen avulla erilaisia virtuaalieläimiä, Pokemoneja. Pelissä omaa lähiympäristöä tarkkaillaan oman älypuhelimen kameran läpi ja karttasovelluksen avulla.

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: Pokemon Go, poliisi

Kommentit

Oma kommentti