Suomen suurin työeläke on kuukaudessa järkyttävän suuri, katso!

työHymyn joulukuun numerossa on mielenkiintoinen eläkepaketti, jossa kerrotaan muun muassa suomalaisten yritysjohtajien saamista huimista eläkkeistä. Hymyn jutusta selviää, että vuoden 2008 lopussa suurin työeläke oli 39 000 euroa, mutta nyt se on jo yli 50 000 euroa kuukaudessa. Suomessa eläkkeitä hoitavat Kela ja Eläketurvakeskus.

ETK:stä ei kerrota, kuka on tämä Suomen suurinta lakisääteistä työeläkettä nauttiva. Sen sijaan kerrotaan, mikä on pienin eläke. Se on nolla euroa. Tämä on mahdollista, jos henkilö joutuu eläkkeelle autokolarin kautta. Silloin eläkkeen maksaa liikennevakuutus, ja eläke on tällöin yleensä isompi kuin työeläke.

Suomeen on vaadittu myös eläkekattoa tai eläkepalkkakattoa. Eläkepalkkakatto tarkoitaa, että on olemassa palkkaraja, jonka ylittävältä osalta eläkettä ei kerry.

Työeläkekattoa ei ole Suomessa ja Virossa, mutta monissa maissa järjestelmä on jo käytössä. Esimerkiksi Ruotsissa, Ranskassa, Yhdysvalloissa, Norjassa, Kanadassa, Italiassa ja Espanjassa. Pitäisikö eläkkeille olla jokin yläraja, mitä mieltä sinä olet? Lue Hymystä useampisivuinen artikkeli aiheesta!

Teksti:Hymy.fi
Avainsanat: eläke

Kommentit

näin se menee varotus siitäkin tänne ettette vaan hoida lapsianne kotona äitiysloman jälkeen ei tule eläkettä meikä kuuden lapen äitee saa tulevaisuudessa 600 eäkettä repikää siitä perkele telttaan vaan asuun 16 vuotiaasta olen töitä tehnyt suomes vaan rankastaan ja herrat juhlii

Tasaeläke? huhheijaa. Miksei samantien perusteta kolhooseja ja aleta vaatimaaan Yrjö Hakasta Presidentiksi mielenosotuksilla. Jos tollasen jättieläkkeen saaja on tienannut vaikkapa 100 000e/kk niin siitä lohkee suht hyvä osa myös valtion kassaan. Miksei sitten samantien vaadita myös tasapalkkaa kaikille? On tää kyllä niin naurettavaa kun pitää aina vinkua kun joku saa enemmän kun toinen. Vinkukaa samantien lottovoittajista ja vaatikaa, että kaikki lottovoitot pitää olla tasamääräsiä. Jos ketutaa liikaa, äänestäkää sellasta joka on hommasta samaa mieltä. Ei Hymyn palstalla itkeminen asiaa edeauta 🙂

”bääbää (vierailija), 20.12.2011 klo 17.29

nyt lampaat takaisin töihin itsehän en babyloniin kuulu”

Kummasti sä vaan niitä kannabisviljelmiäs rahoitat sossun rahoilla…ja kappas vaan, sossu kuuluu Babylonin järjestelmään. :DDDD

Miksi olette kateellisia? kyllähän tuosta maksetaan isot verot, kaveri kuluttaa myös enemmän jne… Lisää vain isoja palkkoja suomeen!

^Jep,

Kylla enemman tarvitaan, jos on tehnyt toita ansaitusti. On maksanut veroja enemman kuin saisi elaketta 5000e/kk. Kai sinuakin vee ittutaisi saada vahemman kun olet maksanut? 😉

Sitapaitsi, 50 000 euron elaikkeilla olevat henkiloit myos kayttavat enemman rahaa (mm. tyollistastavat ihmisia!!) ja kulutus on erilaista. Niin etta, enemman on enemman!

ei kukaan tarvitse 5000 € enempää eläkettä vaikka olisi ollut mikä. arvomaailmamamme ja ahneus ovat saaneet vallan. Tuntuu että elämän rajallisuuskin on unholassa, sillä kaikki kuolevat ja mitäpä teet 50 000€ eläkkeellä silloin?

Indeksi eläkeläisille takaisin
mikä on lainaksi otettu.

40 vuotta työtä tehnyt 1000 kk

Kukaan poliitikko ei puhu siitä epäkohdasta, kun kansaneläkettä leikataan 50 prosenttia työeläkkeen määrästä. Siis valtio ryöstää puolet työeläkkeestä itselleen ,kun näitä kahta hienosti sanottuna sovitetaan yhteen.
Ja taas saa hakea asumis- ym. -tukia ,kun eläke ei riitä….

”Roistot” johtajat keplotelleet isot eläkkeet itselleen

Ruotsissa on 2000 euroa/kk maksimieläke.

Se riittää varsin hyvin miljonääreille.

Kiitän Hymyn toimitusta tärkeän yhteiskunnallisen aiheen esiinnostamisesta. – Keskustelu jatkukoon.

Eläkekatto johtaa myös eläkemaksukattoon, koska muuten työeläkejärjestelmän ansaintaperiaate menisi romukoppaan.

Ihmisiä ei mitenkään voi kieltää ostamasta lisäeläketurvaa, joten tasoitustemput jäisivät tehottomiksi.

”Mies on palkkansa ansainnut rehellisellä työllä. Kateelliset vaativat kattoja.”

😀 just joo, rehellisellä. Ne tekee jotka osaa, ne jotka ei osaa, ne johtaa.

Taas on kateus valloillaan. Oletto kateudesta kiimaiset ajatelleet millaista eläkemaksua tuosta on maksettu, ja kuinka monen eläkkeetkin aikoinaan on hänen veroillaan kustannettu.
Olkaa nyt edes hiljaa niin vaikutatte fiksuimmilta kuin olettekaan.

nyt lampaat takaisin töihin itsehän en babyloniin kuulu

Ei ole ihme jos ei eläkevarat eläkeyhtiöillä riitä.

Köyhät takas töihin, että johtäjät saa eläkkeensä.

Yksikään eläkeläinen EI OLE toista arvokkaampi.

Tasaeläke on oikeudenmukainen!

nyt lampaat takaisin töihin itsehän en babyloniin kuulu

Samaa mieltä edellisen kanssa.
Ne jotka suunnittelevat opiskelunsa, töitä tekevät paljon saavat mukavat eläkkeet. Pitäisikö tahallaan työttömille kaljottejoille,yhteiskuntaa koko elämänsä huijjaneille maksaa viellä hyvä eläke kaiken rahastaamisen jälkeen. Silti usealla Suomalaisella varattomalla bailaajalla varaa matkustella esim.Thaimaaseen muka työhakuun,baila, baila, joka kk kilahtaa päivärahat tilille, ystävät sitten siirtävät ne auringon lämpöön.Me muut käymme säännöllisesti töissä satoi tai paistoi .Hyvä se edes että minimi eläke no jos nyt elävät eläkeikään.

Kateelliset vinkuvat, kun toiset saavat työstään eläkettä. Yrittäkääpä opiskella ja tehdä elämästänne jotakin. Ei taida onnistua keskikaljan kittaajilta ja elämäntapaluusereilta.

Eiköhän tuon eläkkeen eteen ole niitä eläkemaksujakin maksettu! Jos tulee eläkekatto niin kai sitten tulee myös katto siihen mihin summaan asti niitä eläkkeitä on maksettava palkastaan vaikka palkka olisikin tätä suurempi. Hienoa on kyllä asua Suomessa…

Nähdäkseni ”raatajat” ovat matalasti koulutettuja lampaita, joita johtamaan tarvitaan pätevä johtaja. Muuten ei tapahdu yhtään mitään. Eiköhän ko. henkilö ole vaivaiset euronsa ansainnut!

nimimerkille on se perkele:

mitä sun veron maksusi kuuluu eläketurvan suuruuteen? ei niin mitään!

Kyllä eläkkeen pitää heijastaa ollutta tulotasoa. Jos on paiskinut kunnolla töitä ja ollut vielä tarpeeksi fiksu saamaan kunnon palkan, niin tottakai on oikeutettu kunnon eläkkeeseen.

Eläkepäivät ovat niiden työnhedelmien nauttimista varten.

mies on palkkansa ansainnut rehellisellä työllä. kateelliset vaativat kattoja.

Aivan joo, ja eläke saa olla yli 5k kuukaudessa vai? Ei kukaan tarvii noin isoa eläkettä, kyllä se pienempi riittää kun on noita jotka kituuttaa alle 1k:lla kuukaudessa josta pitää maksaa vuokra, laskut (lääkkeet yms.) eikä siitä jää paljon käteen enään. Jotain järkeä tohon eläkesysteemiin ja johtajien palkkioihin, eihän ne sitä työtä tee vaan ne raatajat!

jos maksat veroo nii kai sitä saa takaski saada eläkkeenä

eläkekatto 5000e kuukaudessa ja myös eläkemaksut alemmas reilusti

Oma kommentti