Suosikkilaulaja Eija Sinikka sairastui rintasyöpään – leikkaus pelasti

Laulaja Eija Sinikka viettää uransa 50-vuotisjuhlaa ja iloitsee ter­vey­des­tään. Mammografia paljasti rintasyövän viime syksynä, mutta lokakuussa tehty leikkaus ja sädehoito auttoivat vakavaan sairauteen.

Mikkelissä syntynyt Eija elelee maatalon emäntänä Vihtijärvellä, missä hän on asunut perheineen liki 40 vuotta.

– Kansaa lähdetään tanssittamaan heti ja juhlatkin järjestetään jälkikäteen, kun pandemia sallii, energiapakkaus kuopii iloisena hiihtolenkin jälkeen maata kotitilallaan.

– Sain rutiinikutsun mammografiaan 2020 syyskuussa ja rintasyöpäni todettiin. Se ei ollut ehtinyt onneksi levitä ja leikkauspöydällä olin jo lokakuussa. Minulle tehtiin rinnan osapoisto. Sain viisitoista kertaa sädehoitoa ja nyt on päällä hormonihoito. Otan yhden pillerin päivässä, Eija Sinikka kertaa muutaman kuukauden takaisia vakavia aikoja – nyt jo iloisena ja kiitollisena, että matka jatkuu.

– Minun syöpätapaukseni oli kai se helpoin mahdollinen hoidettava, mutta kyllä vakavin mielin asiaan tietenkin suhtauduin. Ajattelin, että jos tämä on minun tieni, minun kohtaloni, on se sitten vain otettava vastaan. Sain sitten joululahjaksi kuitenkin iloisia uutisia.

Eija Sinikan haastattelun voit lukea kokonaisuudessaan painetusta Hymystä. Sen on kirjoittanut Juha Veli Jokinen.

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: Eija Sinikka, rintasyöpä

Kommentit

Oma kommentti