Suosikkilaulajan suuri suru: ”Pahinta mitä minulle on koskaan tapahtunut!”

Laulaja Suvi Karjulan rakkain läheinen, Ansa-koira, jouduttiin lopettamaan talvella. Suvi joutui tekemään raskaan päätöksen kesken esiintymisen. Sen jälkeen hän lauloi kauniimmin kuin koskaan.

– Ansa oli koko elämäni. Paras ystäväni, rakkaani. Ansan kanssa jaoin kaiken aamusta iltaan ja yöhön. Jokaisen päiväni elämässäni kahdeksan vuoden ajan, Suvi sanoo haikeana katsellen ulos Pispalan Pulterin ikkunasta.

Suloinen suklaasilmä on ollut poissa Suvin elämästä haastatteluhetkellä vain pari kuukautta. Se on lyhyt aika, ja surutyö on vielä selvästi kesken. Sen verran aikaa on kuitenkin kulunut, että Suvi saattaa hetken hymyillä muistellessaan tuon ”ihanan tyypin” edesottamuksia. Muistoja on valtavasti.

– Koimme kaiken yhdessä. Suru tulee aalloittain. Ei kuitenkaan enää niin henkeäsalpaavasti kuin aluksi. Surun aallot hyökyvät kuitenkin ylitseni edelleen ajoittain hyvin voimakkaasti, Suvi kuvailee.

Kun Ansa oli kuollut, Suvi ei pystynyt lähtemään tutuille lenkeille yksin. Mukaan tulivat ystävät. He auttoivat pahimpien aikojen yli. Jokaisessa tutussa paikassa Suvi ajatteli, että täälläkin oltiin Ansan kanssa.

– Hiljalleen olen kyennyt tutuille paikoille yksinkin, Suvi sanoo.

Yksi muisto liittyy mummolaan Kotkaan. Mummo asuu edelleen Kotkan Karhulassa. Kotkan edustalla on myös viehättävä saari, Kaunissaari. Sinne Suvi lähti silloin, kun keikoista oli neljän viiden päivän tauko. Oli ihanaa viettää aikaa rauhallisessa pihapiirissä pienessä aitassa yhdessä Ansan kanssa.

– Siellä Ansa sai juosta vapaana isossa pihapiirissä, Suvi sanoo haikeana ajatellessaan tulevaa kesää.

(juttu jatkuu kuvan alla)

Lemmikin kuoleman aiheuttama suru on se syy, miksi olemme nyt puhumassa Ansa-koiransa menettäneen laulajan elämästä. Suvilla on viesti lemmikkinsä menettäneille, jotka kohtaavat asennetta, että ”sehän oli vain eläin”. Eikö rakasta lemmikkiä saisi surra? Suville Ansan kuolema oli pahinta mitä hänelle on elämässään tapahtunut. Paljon pahempi kuin esimerkiksi erot parisuhteista.

– Heittämällä pahempi. Kyllä rakkaan lemmikin kuolemaa saa surra! Jokainen suree omalla tavallaan, Suvi sanoo painokkaasti.

Lue Suvista kahden aukeaman juttu painetusta Hymystä.

Teksti:Hymyn toimitus, Reija Kokkola
Kuvat:Matti Matikainen ja Suvin albumi
Avainsanat: koira, kuolema, suru, Suvi Karjula

Kommentit

Oma kommentti