Suosikkinäyttelijä Mikko Penttilä: ”Haluaisin oppia skeittaamaan”

Kaiken maailman ennätykset -ohjelmaa juontava, Putouksesta tuttu Mikko Penttilä vannoo positiivisuuden ja huumorin nimeen.

– Jos tulee joku moka, en jää sitä märehtimään. Mieluummin siitä ottaa opiksi, hän kuvailee Hymyn painetun lehden 30 kysymystä -haastattelussa, joka on Juhamatti Niemisen käsialaa. Alla hieman esimakua jutusta, lue loput printistä tai näköislehdestä.

1. Toimit Kaiken maailman ennätykset -ohjelman juontajana, kuinka ennätyshullu olet itse?

– Suhtaudun ennätyksiin rakkaudella ja intohimolla. Nuorempana niihin tuli tutustuttua Guinnesin ennätyskirjan kautta, jonka sain monien muiden tavoin joululahjaksi.

2. Mikä on hulluin ennätys, mikä on tullut ohjelmassa vastaan?

– Ihmiset keksivät kyllä kaikenlaista. Yksi suosikeistani on ollut kaikessa älyttömyydessään oman pään potkiminen omilla jaloilla. Siinä on jotain niin runollista. Metafora ihmisyydestä.

3 Missä asiassa voisit itse kuvitella tekeväsi ennätyksen?

– Varmaan ennätysohjelman juontamisessa, heh.

4. Missä olet hyvä?

– Improvisaatiossa. Se on ollut minulle rakas teatterin tyylilaji.

5. Minkä taidon haluaisit oppia?

– Skeittauksen. Se kuului 1990-luvun ”extreme-villitykseen” rullaluistelun ohella, mutta en itse ottanut lajia tuolloin haltuun. Sitä olisi siistiä osata, mutta en tiedä, onko sitä enää tässä iässä ja näillä luilla mahdollista alkaa opetella.

6. Aloitit urasi tanhutanssin merkeissä kotipaikkakunnallasi Kaustisella Pohjanmaalla. Mitä hyötyä tästä on ollut näyttelijän urallasi?

– Vanhat kansanlaulut ovat tarinallisia. Siinä yhdistyy tanssi ja teatteri, jonka lisäksi se on myös opettanut erilaisten liikeratojen hallintaa puhumattakaan esiintymiskokemuksesta. Sain ensimmäiset esiintymiskokemukset Kaustisen nuorisoseuran kansantanssin riveistä.

7. Nousit suuren kansan tietoisuuteen Putouksesta, jonka hahmokisan voitit Taika-Pasina vuonna 2018. Millaiset muistot ovat tältä ajalta?

– Putous oli ihana ohjelma. Oli antoisaa ja opettavaista olla mukana kaikki ne kaudet, jotka olin. Putous on erinomainen oppileiri liveohjelman tekemiseen ja hermojen hallitsemiseen. Nyt olen siirtynyt ohjelman uskolliseksi katsojaksi.

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: Mikko Penttilä

Kommentit

Oma kommentti