Suosikkitaikuri Simo Aallon ja Kirsti-vaimon hämmästyttävä rakkaustarina: Nuoruuden rakastetut löysivät parisuhteittensa jälkeen yhteen!

Mitä yhteistä on kaalikääryleillä ja aids-testillä? Se, että ilman niitä maankuulu taikuri Simo Aalto alias Jokeri Pokeri Box ja Kirsti Aalto eivät mitä luultavimmin olisi tänä päivänä naimisissa.

Lähestulkoon kaikille suomalaisille tuttu pitkän linjan taikuri Jokeri Pokeri Box, eli oikealta nimeltään Simo Aalto saavutti viime vuonna 60 vuoden ikäpaalun. Ikinuorekasta suosikkitaikuria eivät ikävuodet ole kuitenkaan hidastaneet, päinvastoin. Hymyn reportteri kävi tapaamassa taikurimestaria ja hänen elämänkumppaniaan Kirstiä pariskunnan Porvoon Emäsalon upeissa kotimaisemissa.

Menkäämme kuitenkin ajassa vuosikymmeniä taaksepäin. Tämän pariskunnan taipaleesta ei nimittäin ole puuttunut johdatusta, dramatiikkaa eikä sitä taikuutta!

Elettiin seitsemänkymmentäluvun alun keväistä huhtikuuta Oulussa. Perjantai-illan limudiskoon saapunut 13-vuotias Kirsti aikoi tehdä aloitteen salaisesti ihailemansa 12-vuotiaan kiharapäisen Simo Aallon suuntaan.

– Pyysin ystävääni vinkkaamaan Simolle, että täällä olisi tanssittajaa vailla oleva tyttö, Kirsti muistelee hymyillen.

Jokin isompi pyörä pyörähti liikkeelle universumissa, sillä tuosta ihastuksesta ja yhteisestä tanssista alkoi vuosia ja taas vuosia kestänyt ”ympäri mennään, yhteen tullaan” -taival.

– Kouluvuosien seurustelumme aikana tuli eroja ja yhteenpaluita. Vaikka olimme lapsia, voin sanoa, että kyllä minä koin todella voimakkaasti rakkauden. Muistan kirjoittaneeni tuohon aikaan päiväkirjaani, että tuon pojan kanssa minä menen naimisiin, Kirsti kertoo.

Lukion jälkeen molemmat tapasivat tahoillaan uuden kumppanin. Kirsti tuli raskaaksi, meni naimisiin ja pojan syntymän jälkeen hän opiskeli sairaanhoitajaksi.

– Kuulin ystävältäni, että Simo oli myös mennyt armeija-aikana naimisiin, opiskeli lastentarhanopettajaksi ja teki paljon keikkaa taikurina. Meillä on aina ollut sellainen ihmeellinen juttu, että aika ajoin saimme kuulla toistemme elämän käänteitä jotain kautta. Ja olimme siten aina toistemme mielissä.

Kirsti oli 23-vuotias, kun hän erosi esikoisensa isästä. Uudessa avioliitossa syntyi kolme tytärtä. Simosta tuli puolestaan isä ensimmäisen kerran 27-vuotiaana. Kaikkiaan miehelle syntyi kolme tytärtä.

Sitten jälleen kerran kohtalo puuttui peliin. Oulun lähellä Iissä järjestettiin markkinat, joille Simo oli buukattu esiintymään.

– Asuin tuolloin paikkakunnalla ja ystäväni houkutteli minua markkinoille. Suostuin, koska markkinoilla oli eräs tuttu myyjä, joka teki maailman parhaita kaalikääryleitä. En tiennyt yhtään, että Simo esiintyy siellä, Kirsti muistaa.

Taas sydämessä heilahti.

Myrskyisästä avioliitostaan jo aiemmin luopunut Simo ei saanut nuoruuden rakkauttaan mielestään. Hän yritti selvittää myöhemmin tämän yhteystietoja. Mutta Kirstillä oli salainen numero. Kohtalo päätti kuitenkin taas antaa johdatusta.

– Luin lehteä, jossa oli juttu Oulun aids-tukikeskuksesta ja siellä työskentelevästä Kipasta. Varasin saman tien ajan hänelle. Koska sinne mentiin nimettömänä, Kipa tunnisti minut vasta vastaanottotilan ovella, Simo naurahtaa.

– Sanoin hänelle, että tein nuorena virheen, mutta nyt tulin sinut hakemaan, Simo muistelee.

Tämänkin jälkeen ehti Iijoessa vettä vielä virrata runsain määrin, kunnes Kirstinkin silloisessa elämäntilanteessa alkoi tulla tummia pilviä taivaalle. Hän joutui leikkaukseen ja yhdelle tyttäristä puhkesi epilepsia. Kaiken keskellä Kirstin puoliso ilmoitti yllättäen haluavansa avioeron…

Lue uskomaton rakkaustarina painetusta Hymystä.

Teksti:Hymyn toimitus, Kai Merilä
Kuvat:Kai Merilä ja Simo Aallon kotialbumi
Avainsanat: Simo Aalto, Kirsti Aalto

Kommentit

Oma kommentti