Supernanny Pia Penttala: ”Lottovoiton saatuani tukisin lasten hyvinvointia”

Psykoterapeutin tausta auttoi Pia Penttalaa MTV3:n Myyrä-ohjelmassa, mutta yllätyksiäkin tuli vastaan.

– Sen huomasi, kuinka nopeasti voi mennä harhaan omissa ajatuksissaan, hän sanoo Hymyn painetun lehden haastattelussa, joka on Juhamatti Niemisen käsialaa.

Tässä esimakua jutusta, lue loput printtilehdestä tai näköislehdestämme.

Olet koulutukseltasi psykoterapeutti, mitä hyötyä siitä oli Myyrä-kuvauksissa?

– Pystyin lukemaan kanssakilpailijoiden kehollista kieltä hyvin ja johdattelemaan heitä omissa tunnetiloissaan. Sain myös oikeilla lisäkysymyksillä vahvistettua omaa tulkintaani, jos joku käyttäytyi hyökkäävästi tai epävarmasti.

Harkitsitko ohjelmaan mukaan lähtemistä?

– Olin seurannut ohjelmaa jo edellisillä kausilla. Kun kysyttiin, lähdin mielelläni mukaan.

Mitä opit ohjelmasta?

– Psykologian roolista, jossa tarvitaan päättelykykyä. Sillä oli iso merkitys. Sen huomasi myös, kuinka nopeasti ihminen voi mennä harhaan omissa ajatuksissaan.

Minkälainen ­hyppäys lähteminen tv:n Supernannyksi sinulle ­aikanaan oli?

– Olihan se iso. Puolen vuoden ajan soveltuvuuttani tehtävään harjoiteltiin ja punnittiin, mikä oli jännittävää aikaa. Oli mietittävä, että pystynkö täyttämään niin isoja saappaita ja olemaan luottamuksen arvoinen. Se toi jännitystä ja paineitakin, mutta selkeytti omaa osaamista ammattilaisena.

Mikä on ollut mieleenpainuvin kohtaaminen vierailuista lapsiperheiden kotona?

– Ei ole mitään yksittäistä, mutta aina se lämmittää, kun joku perheenjäsen katsoo syvälle silmiin ja kiittää. Silloin tietää, että hetken rinnalla olemisestani on ollut heille hyötyä. Uusintakäynneillä on aina upeaa nähdä, kuinka perheet ovat ottaneet antamiani ohjeita käyttöön ja soveltaneet niitä omannäköisiksi. Se tuo fiilistä ja uskoa, että he aikovat selättää ongelmansa.

Mitkä asiat saavat surulliseksi?

– Ihmisten yksinäisyys.

Mitä tekisit, jos voittaisit loton päävoiton?

– Se olisi ihanaa. Ottaisin yhteyttä sijoittajaneuvojaan ja miettisin, mitä rahoille kannattaa tehdä. Haluaisin tukea yhteiskunnan rakenteita, kuten lasten hyvinvointia.

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: Myyrä, Pia Penttala, Supernanny

Kommentit

Oma kommentti