Susijengin Sasu Salin kauniin Kia-vaimonsa kanssa: ”Jaetaan kotityöt”

Teneriffalla CB Canariasin riveissä pelaava koripalloilija Sasu Salin, 28, saapuu saaren pääkaupungin Santa Cruzin rannalla sijaitsevaan kahvilaan yhdessä avovaimonsa Kia Ignatiuksen, 30, kanssa. Pariskunta on asunut Espanjaan kuuluvilla Kanariansaarilla viime kesästä lähtien.

– Tämä on vähän niin kuin pieni kopio Sydneyn oopperatalosta, Sasu kertoo astellessamme Auditorio de Tenerifen ulkoilmakahvilaan.

Viisi vuotta seurustelleen pariskunnan elämä tulee näillä hetkillä muuttumaan. Perheeseen syntyy jutun tekohetken aikaan ensimmäinen lapsi, tyttövauva. Kian laskettu aika oli 11. huhtikuuta.

Pari avautuu elämästään ja arjestaan Hymyn harvinaislaatuisessa haastattelussa painetussa lehdessä.

Varsinkin jääkiekkoilijoiden vaimot kertovat usein, miten heille lankeaa perheen kotityöt, kun puoliso keskittyy vain pelaamiseen.

– Avovaimo ei todellakaan tee kaikkea. Olemme jakaneet kotiyöt, Kia toteaa välittömästi.

– Meillä on tasa-arvoinen suhde. Sasu tekee ruokaa ja siivoaa paljon, Kia jatkaa.

Kun Sasu aloitti kauden 2017 –  2018 CB Málagassa, niin Kia jätti työnsä pankissa ja muutti Manner-Espanjaan.

– Minulle oli vaikeaa luopua urastani, mutta nyt menemme Sasun ehdoilla. Toivottavasti hän pysyy terveenä pitkään ja pystyy pelaamaan vielä monta vuotta. Tämä on ollut hieno kokemus, Kia myöntää.
Suomessa työnsä jättänyt Kia ei kuitenkaan jäänyt toimettomaksi Espanjassa. Hän alkoi myydä asuntoja ruotsalaisessa kiinteistönvälitystoimistossa, vaikka hänen ei olisi tarvinnut työskennellä rahan takia.
Sasu tienaa Espanjassa 300 000 – 400 000 euroa kaudessa nettona ja sen lisäksi hänellä on Helsingissä kolme vuokra-asuntoa.

Pienestä lapsesta huolimatta Susijengin takamies asuu tyttöystävänsä kanssa susiparina kuten vielä 70-luvulla avopareja kutsuttiin.

– Kyllä me jossain vaiheessa menemme naimisiin, Sasu sanoo.

Oletko jo kosinut?

– En, mutta kihlaus on ollut ajatuksissa, Sasu toteaa ja nauraa päälle.

Lue hyvä juttu painetusta Hymystä!

Teksti:Hymyn toimitus, Mika Heikkilä
Kuvat:Mika Heikkilä
Avainsanat: Susijengi, Sasu Salin, Kia Ignatius

Kommentit

Oma kommentti