Tähän kummallisuuteen aamiaistarjoilijat törmäävät vieläkin

Hotelliaamiainen on tarkoitettu nautittavaksi hotelliasiakkaille tilassa, jossa se tarjoillaan. Tämä ei kuitenkaan ole itsestäänselvyys kaikille.

Aamiaistarjoilijana työskentelevä helsinkiläisnainen kertoo Hymylle, että edelleen lähes viikottain asiakkaita joudutaan ohjeistamaan asiasta.

-Esimerkiksi saksalaiset turistit kunnostautuvat tässä, tämä alkaa olla jo ihan vitsi meillä, tarjoilijatar toteaa. -Ehkä kyse on kulttuurieroista tai sitten vain pihistä kansanluonteesta.

Aamiaisilta viedään mukana esimerkiksi käsilaukuissa hedelmiä. Myös eväsleipiä tehdään mukaan, mikä ei myöskään ole aamiaisen tarkoitus. Asiakkaan tulee voida syödä tarvitsemansa ruoka paikan päällä, eikä kerätä sitä jääkaappiinsa talteen.

Muuan tarjoilija avautuu Aasiakas.net-sivustolla yhdestä röyhkeästä tapauksesta:

-Eräänä aamuna keski-ikäinen nainen tuli kysymään muovipussia. Ei meillä kyllä ole kuin näitä roskapusseja…mihin tarkoitukseen sitä tarvitsette, kysyin. Voi kyllä se roskapussi käy mainiosti, laitan siihen näitä eväsleipiä, nainen näyttää aamupalapöydästä tekemiään leipiä ja ottaa pussin…

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: aamiainen, hoteli, hotelliaamiainen

Kommentit

Oma kommentti