Takavuosien huippupakinoitsija Ilkka Kylävaara: Eläkettä 600 euroa, velkaa 15 000 000 euroa!

Takavuosina kovinkin paljon julkisuudessa ollut kirjailija-pakinoitsija Ilkka Kylävaara elää köyhyydessä. Myös liikemiesuraa kokeillut Kylävaara on kärvistellyt velkavankeudessa viimeiset parikymmentä vuotta. Hän asuu 28 neliön yksiössä.

Kylävaara tietää, millaista on elää köyhänä Suomessa.

-Minulla on ollut maksuvaikeuksia. Nyt en pääse lukemaan sähköpostejani, kun laskut ovat maksamatta, hän toteaa Hymylle.

65-vuotiaan miehen ongelmat alkoivat 80-90-lukujen taitteessa, kun kirjailija osteli kiinteistöjä Suomessa ja Brysselissä ja elettiin talouden nousukauden viimeisiä henkiä. Mies asui kauniin naisen kanssa meren rannalla Helsingin Kaivopuistossa ja ajoi mersulla.

Kylävaara menetti talouslamassa kaiken. Alkoi kymmenen vuotta kestänyt oikeudenkäynti ensin hövelisti luottoa myöntänyttä Lounais-Suomen Säästöpankkia ja myöhemmin omaisuudenhoitoyhtiö Arsenalia vastaan.

Entiset kollegat eivät enää moikkaa raitiovaunussa. Mutta mies sanoo Hymyn haastattelussa, että kaikkeen tottuu. Kylävaara puhuukin kohdallaan lumevelasta. Niin suuri se on, ettei sitä tavis tajua. Hän peräänkuuluttaa myös pankkien vastuuta.

Kylävaara on Mensan jäsen.

-Jos ajattelee oikein fiksua ihmistä, se ei tee asioita kuin minä olen tehnyt tai teen, hän naurahtaa lehdessä.

Teksti:Hymy.fi
Avainsanat: Ilkka Kylävaara, velka, eläke

Kommentit

Oma kommentti