Taksinkuljettajia epäilty seksirikoksesta Helsingissä 23 kertaa vuoden aikana – yksi suomalainen mukana

Helsingin poliisi tutkii paraikaa tapausta, jossa noin 30-vuotiaan miehen epäillään raiskanneen nuoren naisen taksimatkan jälkeen.

Esitutkinnassa on selvinnyt, että matkan jälkeen taksikuski seurasi naista asuntoon ilman lupaa. Asianomistaja oli käskenyt miestä poistumaan ja alkanut nukkua. Jonkin ajan kuluttua asianomistaja heräsi siihen, että epäilty teki hänelle seksuaalista väkivaltaa. Epäillyn henkilöllisyys saatiin selville taksisovelluksesta.

Helsingin poliisi kertoo, että taksinkuljettajia on epäilty enenevissä määrin erilaisista seksuaalirikoksista viime vuosina. Taksinkuljettajien tekemiksi epäiltyjen seksuaalirikostapausten määrä on noussut vuoden 2018 kesästä alkaen.

Helsingin poliisin selvitys kattaa törkeät raiskaukset, raiskaukset, raiskauksen yritykset, pakottamiset seksuaaliseen tekoon ja seksuaaliset ahdistelut.

Poliisin mukaan eri rikoksesta epäiltyjä oli kaikkiaan 30 henkilöä. Tiedossa olevat seksuaalirikoksista epäillyt taksinkuljettajat ovat olleet pääosin kotoisin Lähi-idän ja Etelä-Aasian sekä Itä- ja Länsi-Afrikan alueilta. Yhdessä tapauksessa epäilty on ollut kotoisin Suomesta.

Poliisi korostaa, että luonnollisesti valtaosa taksikyydeistä on edelleen turvallisia.

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: poliisi, seksirikos, seksuaalirikos, taksi

Kommentit

Oma kommentti