Tältä näyttää kerrostalo Helsingissä remppamiesten jäljiltä: Piti tulla uudet parvekkeet, tuli vähän muutakin…

Helsingin Vuosaaressa on remontoitu viisikerroksista taloa, joka on yli 50 vuotta vanha. Kyseessä on ulkoremontti, jossa betoniparvekkeet on tarkoitus uusia täysin, eli vanhat puretaan ja uudet rakennetaan.

Kaikki ei ole mennyt aivan kuten Strömsössä. Rakennustelineitä laittaessaan työmiehet ovat porailleet ”vähän sivuun”. Reikiä on tullut paikkoihin jonne ne eivät kuulu: sisätiloihin.

Hymyn tietojen mukaan parinkin asukkaan kotiin on ilmestynyt outoja onkaloita. Eräällä asukkaalla on pohjoisen puolella olevan makuuhuoneen seinässä reikä (kuvassa).

Reikä on ulos asti, halkaisijaltaan kolme senttiä.

Asukas löysi reiän, kun hän käväisi evakossa ollessaan imuroimassa ja huomasi lattialla ja ikkunalaudalla sementtimurskaa ja pölyä.

Asukas ihmettelee, ettei kukaan remontin tekijöistä ole tullut informoimaan vahingosta.

Kun asukas otti itse asian puheeksi, urakoitsijan puolelta kuului, että reikä tullaan paikkaamaan joskus remontin lopussa.

-En halua että makkariini on tirkistysaukko monta kuukautta ja että sisälle pääsee kosteutta ja pölyä, asukas kiroaa Hymy-lehdelle.

-Työntekijät ovat kaikki ulkomaalaisia, eivät he ymmärrä tai puhu suomea, hän jatkaa.

Talossa oli aiemmin putkiremontti. Sen jäljiltä vessanpöntöt heiluivat irrallaan, patterit jäivät käteen ja peilikaapin lamppu oli asennettu niin, että jos lamppu piti vaihtaa, piti ensin irrottaa koko peilikaappi.

-Minulta puuttuivat allaskaapin saumaukset ja lastulevykaappi hajosi alle vuodessa, asukas päivittelee.

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: parvekeremontti, reikä, remontti, Vuosaari

Kommentit

Oma kommentti