Tältä näyttää Lordissa koskettimia soittanut Awa oikeasti – mikä kaunotar!

Suomen ainoan euroviisuvoittajan, Lordin, riveissä koskettimia soittanut Awa, alias Leena Peisa, 42, kertoo Hymyn painetun lehden haastattelussa avoimesti jo teini-iässä alkaneesta bändiurastaan ja elämästään hirviömaskin takana.

– Erosin Lordista omalla päätökselläni vuonna 2012, mutta paljastin oikean minäni vasta viitisen vuotta sen jälkeen. Hirviömaskin jälkeen tunsin helpotusta ja huojentuneisuutta, mutta myös äärimmäisen syvää kiitollisuutta siitä, että sain kokea jotain niin upeaa ja ainutlaatuista, Leena kertoilee Hymyn haastattelussa.

Yhtye voitti vuonna 2006 Eurovision laulukilpailun ensimmäisenä hard rock -yh­tyeenä, ensimmäisenä Suomen edustajana ja siihen mennessä kisan kaikkien aikojen korkeimmalla pistemäärällä. Sirkus oli valmis alkamaan!

– Se oli siis ihan tajutonta melskettä ja vipellystä. Koko ajan mentiin milloin missäkin maailmankolkassa. Koko ajan Lordin soittajien piti kuitenkin huolehtia siitä, että oikea henkilöllisyys pysyi salassa, Leena muistelee.

– Roolisalaisuuteni tiesi äidin, isän ja veljeni lisäksi erittäin suppea lähipiiri. Olihan se välillä lähes jakomielitautista, kun katselin Leenana ikään kuin ulkopuolelta, kuinka Awaa ihailtiin ja hurrattiin. Kyllä sitä roolijakoa piti välillä käsitellä omassa mielessään, eikä se aina niin helppoa ollut elää kahden eri identiteetin kanssa.

Lue juttu lehdestä. Tältä Awa oikeasti näyttää:

Teksti:Hymyn toimitus, KAI MERILÄ
Kuvat:NINA PAULOFF, JUHA SYRJÄNEN JA LEENAN ALBUMI
Avainsanat: Awa, Leena Peisa, Lordi

Kommentit

Oma kommentti