Tämän Suomessa yleistyvä huume tekee kasvoille – järkyttävää materiaalia!

Euroopan huumausaineiden ja niiden väärinkäytön seurantakeskus EMCDDA on julkaissut tuoreen selvityksen. Tutkimuksessa mitattiin huumeiden jäänteitä yhteensä kuudenkymmenen eurooppalaisen kaupungin jätevesistä – Suomen osalta selvisi hämmentäviä asioita.

Jätevesistä voidaan hyvin tarkkaan analysoida, mitä huumausaineita kaupungeissa käytetään. Tutkimus paljasti, että Suomessa erittäin vaarallisen metamfetamiinin käyttö on lisääntynyt. Tämä on tapahtunut noin vuoden aikajaksolla.

Lisääntyminen on voimakasta, sillä esimerkiksi Espoossa, joka johti suomalaiskaupunkien tilastoa, määrä on kaksikymmenkertaistunut. Myös pienemmissä kaupungeissa, kuten Kuopiossa ja Jyväskylässä metamfetamiini on lisääntynyt paljon. Espoossa jäämiä löytyi 89,5 milligrammaa per tuhat henkeä per vuorokausi. Aiheesta kirjoitti ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

Metamfetamiini on synteettinen stimulantti, joka tuottaa vahvan euforian tunteen. Petollinen huume on voimakkaampaa kuin tavallinen amfetamiini ja rankasti psykologista riippuvuutta aiheuttavaa. Metamfetamiinin kristallimaista muotoa on myös tavattu tämän vuoden aikana yleistyvämmin Suomessa. Se muuttaa nopeasti ihmisen ulkomuotoa eri tavoin, kuihduttaa rajusti ja aiheuttaa muiden muassa suuvaurioita ja hammasmätää.

Katso järkyttävä video kyseisen huumeen tuhoista alta.

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: huumeet, metamfetamiini, suu, ulkonäkö, vaurio

Kommentit

Oma kommentti