Promokuva: Nauska

Tangolaulajien osakeyhtiöt syynissä – jopas löytyi yllätyksiä!

Tuore Hymy-lehti painettuna versiona esittelee tangokuninkaallisten osakeyhtiöiden tuoreimmat tilinpäätöstiedot.

33 vuoden aikana Tangomarkkinat on synnyttänyt useita tähtiä, mutta enimmäkseen tähdenlentoja, sillä kilpa on lähinnä hyvää viihdettä – ei mikään varma tie menestykseen.

Jari Sillanpään menestymisen myös taloudellisesti ymmärtää jokainen, mutta ketkä muut ovat menestyjiä. Sen Hymy selvitti. Katsastimme kaikkien osakeyhtiötaustaisten laulajien firmojen tunnusluvut.

Monilla tangokuninkaallisilla ei ole ollut koko heidän uransa aikana yritystä, vaan he ovat toimineet ohjelmatoimistonsa palkollisina.

Jos laulubisneksessä aikoo kuitenkin menestyä isommalla kädellä, yritys on kaikin tavoin järkevä ”sijoitus”. Verottaja suhtautuu kaikkiin artistin menoihin ja kuluihin yritysmuodossa paljon suvaitsevaisemmin. Osakeyhtiö on järkevin vaihtoehto, kun ja jos rahaa alkaa tulla. Jos bisnes on pienempää, niin samapa tuo tekeekö sitä sitten vaikka toiminimellä tai verokortilla.

Osakeyhtiössä artistin yrityksen ja hänen omat rahansa pysyvät paremmin erillään.  Yhtiö antaa myös todellisen kuvan artistin ympärillä pyörivän bisneksen laajuudesta – eräänlainen value-asia siis, arvokysymys.

Lue painetusta lehdestä tarkat luvut ja lukemat. Yksi suurista yllätyksistä lienee muutaman vuoden takainen tangokunkku Kyösti Mäkimattila, jonka yritysten liikevaihdot huitelevat lähempänä miljoonaa kuin puolta miljoonaa.

Tangossa on taikaa, totta.

Teksti:JT Tuomela
Avainsanat: Jari Sillanpää, Kyösti Mäkimattila, tango

Kommentit

Oma kommentti