Kuva: Jenna Lehtonen

Tanja ostaa hulluna vaatteita: Kelan pitäisi maksaa shoppailurahaa

Tuusulassa asuva talouskonsultointialan yrittäjä Tanja Teikko ostaa uuden vaatteen vähintään kerran kuukaudessa. Vaateshoppailu on hänelle harrastus ja elämäntapa.

Kun 43-vuotias Tanja Teikko avaa vaatekaappinsa ovet, henkareista ei löydä halpavaateketjujen tekeleitä. Silmiin osuvat laatubrändien isot logot Calvin Kleinistä Tommy Hilfigeriin. Joku voisi sanoa, että puseroita ja paitoja on enemmän kuin yhden ihmisen tarpeisiin, mutta Teikko on eri mieltä. Hän rakastaa vaatteitaan ja erityisesti niiden hankkimista.

Nainen kertoo elämästään ja harrastuksestaan painetussa Hymyssä. Koko aikuisikänsä aktiivisesti shoppaillut nainen tietää, että alennusmyyntilöytöihin saattaa hyvänä päivänä hurahtaa helposti yli 1 000 euroa.

– Ostin jo opiskeluaikoina mieluummin merkkivaatteita, jotka kestävät pidempään. En tiedä, mistä innostukseni kumpuaa, sillä äitini inhoaa shoppailua, nainen kuvaa lehdessä.

Seuraavana tavoitteena on rakentaa sähkösaunan tilalle oma vaatehuone, sillä uusperheen kaapit täyttyvät tasaiseen tahtiin.

– Joskus ajattelin, että Kelan pitäisi maksaa shoppailurahaa, jos meneillään on vaikka masennuskausi. Shoppailu on kuin terapiaa, ainakin itselleni.

Lue ajatuksia herättävä juttu Hymystä.

Teksti ja kuvat lehdessä: Jenna Lehtonen

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: vaatteet, Kela, shoppailu

Kommentit

Oma kommentti