Tanssipaikan pyörittäjän koronakurimus: Kulut pyörivät, rahaa ei tule

Ruusulinnan tanssinjärjestäjä Marika Lehtinen löi lapun luukulle, kun ihmiset käskettiin kotiin välttelemään koronavirusta. Yhdessä yössä kuihtui yrittäjän leipäpuu. Samalla monet artistit ja heidän taustatiiminsä menettivät työnsä. Tulevaisuudesta ei ole takeita.

Asiasta voi lukea reportaasin painetusta Hymystä. Sen ovat tehneet Reija Kokkola ja Matti Matikainen.

Kukaan ei osaa aavistaa, kuinka pitkään tanssipaikat pidetään suljettuina koronaviruksen takia. Tanssinjärjestäjä ja tanssilavayrittäjä Marika Lehtinen huokaa pitkään katsoessaan valtavaa, noin 800 neliön tanssilattiaa ja tyhjyyttään kumisevaa kahvilaa. Hänellä on kauhuskenaario siitä, että Ruusulinna pysyy kiinni syksyyn asti.

Jo kahden kuukauden mittainen tauko tarkoittaa keikkojen peruuntumista kymmeniltä artisteilta. Ruusulinnan tanssi-iltoja ovat tähdittäneet eturivin artistit ja yhtyeet. Useina iltoina esiintyjiä tai yhtyeitä on ollut kaksikin.

– Taloudelliset menetykset ovat valtavat. Ruusulinnan liikevaihto on ollut noin 650 000 euroa vuosittain. Siitä voi hieman päätellä menetyksen määrää, Marika sanoo vakavana.

Ohjelmatoimistot ovat suhtautuneet koronan vuoksi tapahtuneisiin keikkaperuutuksiin hyvin. Myös artisteilta tuntuu löytyvän ymmärrystä. Yksi naispuolinen laulaja tosin kyseenalaisti sopimuksen purkamisen oikeudellisuuden ja tivasi tulevaa korvaavaa keikkaa. Sitä tuskin tulee, mikäli se Marikasta on kiinni.

– Sanoin, että tule laulamaan tyhjälle salille. Ihan kuin minä voisin tietää, milloin tämä virustilanne on ohi.

Lue yrittäjän ahdingosta lisää Hymyn painetun lehden sivuilta.

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: Ruusulinna, Marika Lehtinen, lavatanssi, tanssinjärjestäjä

Kommentit

Oma kommentti