Tässä mikkeliläisessä kaupassa tehdään historiaa: ”Meille ei enää käteinen kelpaa”

Hymy käväisi Mikkelissä Laajalammen Salessa, joka on historiallinen myymälä Suomessa.

Kauppa ryöstettiin vuoden aikana peräti neljä kertaa. Enää ei tarvitse hanttapulien ovelle kolkutella, koska rahaa ei yksinkertaisesti ole.

Laajalammen myymälässä käyvät enää vain maksukortit. Rahaa ei käsitellä missään muodossa.

Toimittajamme Reija Kokkola lähti tutustumaan asiaan valokuvaajamme Kari Pekosen kanssa. Juttu on luettavissa näköislehdestämme tai printtilehdestämme paperisena versiona.

Viime vuoden heinäkuun lopulla työt Salessa aloittanut Mea Logren kertoo, että asiakkaat ovat ottaneet muutoksen vastaan hyvin.

– Ihmiset ovat käyttäneet korttia maksamiseen jo pitkään. On tietenkin heitäkin, joille käteisestä luopuminen on tullut yllätyksenä. Tuntuu kuitenkin siltä, että tämä turvallisuuskysymys on ymmärretty hyvin, Logren pohtii tervehtiessään asiakkaita.

Hän arvostaa sitä, että Sale Laajalammessa päätettiin toimia henkilökunnan turvallisuuden puolesta ensimmäisenä Suomessa.

Kaikki Salen ryöstäjät ovat jääneet kiinni. Monikohan ymmärtää, että saaliin määrästä riippumatta – vaikka se olisi pari kymppiä – aseellinen ryöstö on aina törkeä rikos, ja seuraamukset ovat sen mukaisia.

– Kannattaako pilata oma tulevaisuutensa pikkusumman takia? Samalla ryöstäjä voi aiheuttaa vakavan trauman henkilökunnalle. Lisäksi yhteiskunnalle koko prosessi tulee kalliiksi, Logren pohtii jutussa.

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: raha, ryöstö, Sale

Kommentit

Oma kommentti