Tässä on Janita Lukkarisen viimeinen tervehdys – isä välitti julkisuuteen

Janita Lukkarisen kuolemasta uutisoitiin eilen laajasti. Syöpään 27-vuotiaana kuolleen Janitan isä on nyt tyttärensä pyynnöstä laittanut sosiaaliseen mediaan tämän viimeisen tervehdyksen. Julkaisemme Janitan viimeisen päivityksen sanasta sanaan tässä alapuolella:

+ + +

Kiitos kaikille ihanille ihmisille, jotka niin monin eri tavoin tuitte tällä raskaalla matkallani kohti ääretöntä. Uskon, että tuomalla julkiseksi tämän sairastamiseni alusta loppuun, saatoin omalta osaltani auttaa ja antaa tietoa sekä ymmärrystä kanssaihmisille syövästä ja omista näkemyksistäni sekä tavastani elää sen kanssa. Tapoja sairastaa on varmasti kuitenkin yhtä monta kuin on ihmisiäkin ja sairaus etenee yksilöllisesti. Jokainen päivä ei ole hyvä, mutta siitä voi yrittää tehdä parhaan mahdollisen siihen hetkeen.

Meistä jokainen on vastuullinen omasta elämästään ja myös siitä, miten voi kanssaihmisiään auttaa. Ne auttamisen muodot voivat olla niin moninaisia, mutta inhimillisiä. Tuomalla sairauteni syövän kanssa julkiseksi oli tässä kohtaa elämää mahdollisuuteni auttaa teitä rakkaita kanssaihmisiä. Ehkä sinäkin kuitenkin sait jotain ajattelemisen aihetta omaan elämääsi ja ehkä myös näet jokaisen uuden päivän mahdollisuutena sanoa lähimmäisillesi ja rakkaillesi, olet tärkeä ja rakastan sinua.

Jokainen siihen auttamiseen omalla tavallaan kuitenkin pystyy, kun sisäistä rohkeutta, hyvyyttä ja kauneutta ihmisestä löytyy puolustaa ja auttaa lähimmäistä. Muista myös rakastaa lähimmäistäsi, vaikka et häntä tuntisikaan. Tämä lähimmäinen kuitenkin tuntee ja on lähimmäinen myös sinulle. Miten sinä voit omalta osaltasi auttaa tai tukea lähimmäistäsi? Jokainen kuitenkin joskus tulee tarvitsemaan lähimmäisen apua ja tukea tavalla tai toisella, ehkä juuri sinäkin.

Kiitos kaikille, rakkaudella Janita Lukkarinen

Janitan puolesta, isä

P. S. Elastisen ”Eteen ja ylös” kuvasti Janitan asennetta elämään. Tästä biisistä hän myös paljon piti.

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: Janita Lukkarinen, viimeinen tervehdys, Janitan isä

Kommentit

Jarna voisi jättää janitan perheen rauhaan ja antaa heidän haudata tyttärensä.

Oma kommentti