Tässä tulee Alkon kallein viski – 4 sentin paukku maksaa viikon palkan

Viskiä voi nauttia monella eri tapaa, mutta kaikilla ei luonnollisestikaan ole mahdollisuutta nautiskella niitä kaikkein kalleimpia viskejä. Näiden kohdalla ei epäile sanontaa, että viski on herrasmiesten juomaa.

Alkossakin on myytävänä peräti seitsemää erittäin kallista viskiä. Tämä kriteeri pitää sisällään sen, että pullollisen on maksettava vähintään tuhat euroa.

Suurin osa kalliista viskeistä on Alkossa 1000-5000 euroa maksavia, mutta kalleimman 0,7-litraisen viskipullon statusta ylläpitää The Macallan Red Collection 40 Years Old Single Malt -niminen viski, jonka nimestä voi jo päätellä, että vanhaa on, todella vanhaa.

Mitä sitten tällainen pullo maksaa?

Järisyttävät 13 850 euroa.

Näin ollen neljän sentin ravintola-annokselle kertyy hintaa noin 800 euroa.

Tämä taas tahtoo sanoa, että yksi paukku maksaisi keskivertosuomalaisen viikon palkan, ja tämänkin siis bruttona.

Suomalainen ansaitsee keskimäärin reilut 3 600 euroa kuukaudessa, puolet palkansaajista tienaa kuukaudessa silti vajaat 3 000 euroa tai vähemmän. Tilastokeskuksen mukaan suomalaisen palkansaajan mediaaniansio oli 3 228 euroa kuukaudessa vuonna 2020.

 

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: viina, kallis, viski

Kommentit

Tuota en ole maistanut, mutta olin 80-luvulla liikematkalla Skotlannissa ja sain tehtaan johtajalta pullon Avonside single malt whiskiä. Johtajan mukaan sitä myytiin vain pari sataa pulloa vuodessa edustuskäyttöön. Täytyy myöntää, että se oli erinomaista!

Oma kommentti