Teinit soittelivat tälle 58-vuotiaalle hanakasti – poliisi paljasti syyn!

Itä-Uudenmaan poliisilaitos on tutkinut alaikäisille suunnattua väkevän alkoholin ja tupakkatuotteiden välitys- ja myyntitoimintaa pääkaupunkiseudulla ja päässyt selvyyteen siitä, että nuorilla on ollut tiedossaan matkapuhelinnumero, jonka kautta on voitu ostaa alkoholia ja tupakkaa.

Poliisi sai tiedon välitystoiminnasta perheenisältä, joka kertoi 14-vuotiaan tyttärensä ostaneen 40-prosenttista virolaista alkoholia kyseisen puhelinnumeron kautta. Tytön isä selvitti numerotiedustelun kautta numeron omistajan ja otti yhteyttä poliisiin. Tutkinnassa selvisi, että vuonna 1954 syntynyt pääepäilty ja kaksi hänen lähiomaistaan ovat myyneet alkoholia ja tupakkatuotteita nuorille jo muutaman vuoden ajan. Toiminnan laajuudesta kertoo se, että todistajia jutussa on yli sata, joista huomattava osa alaikäisiä. 

Poliisi on yhteistyössä Tullin kanssa selvittänyt epäiltyjen Viron-matkoja ja ostoksia. Epäillyt ovat hakeneet alkoholia kahden viime vuoden aikana lähes viisikymmentä kertaa. Poliisi on myös tutkinut pääepäillyn rahaliikennettä ja todennut, että suuret ostot laivalla ovat epäsuhdassa epäillyn tuloihin nähden. Kotietsinnässä poliisi löysi alkoholinvälitystä tukevaa todistusaineistoa.

Jutun tekijät ovat kiistäneet epäilyt muun muassa törkeästä alkoholirikoksesta ja törkeästä veropetoksesta. Asian esitutkinta valmistuu toukokuun alussa.

Teksti:Hymy.fi
Avainsanat: poliisi, alkoholi

Kommentit

Oma kommentti