Terapiaan hakeutunut, lääkityksellä oleva Pia Nykänen: Matti eli salaisuuden kanssa!

On kulunut lähes neljä kuukautta mäkilegenda Matti Nykäsen, 55, yllättävästä kuolemasta. Leski Pia Nykänen paljastaa nyt ensi kertaa, että Matti salasi sairautensa jopa häneltä.

Hän kertoo asiasta tilitysjutussa painetussa Hymy-lehdessä.

Suru on koko ajan läsnä. Edelleen.

– Kaikki muistuttaa mua Matista. Jääkaapissa piti aina olla karjalanpiirakoita ja HK:n sinistä lenkkiä. Mitä ikinä täällä kotona teenkin, tulee heti mieleen, että miten Matti tämän hoiti, Pia huokaisee.

Pia on hakeutunut terapiaan ja kertoo sen vähän auttavan. Hän joutuu myös käyttämään nukahtamislääkkeitä.

Pia palaa hetkeen, jolloin hän löysi elottoman Matin.

– En mä sitä näkyä varmaan ikinä saa pois mielestäni. Kun Matti istui elottomana suu ja silmät auki kodinhoitohuoneessa, näin heti, että hän on kuollut. Poikani Miska oli takanani ja huusin hänelle, että soita hätänumeroon.

Pialle paljastui vasta jälkeenpäin, että diabeteksen lisäksi Matilla oli myös toinen vakava sairaus.

– Alkuvuodesta Matti alkoi yhtäkkiä ensimmäistä kertaa puhua mulle, että hän haluaa tavata kaikki lapsensa. Tammikuussa Matti pysähteli juttelemaan ihmisten kanssa pitkiksikin ajoiksi. Mietin silloin, että onpas erikoista käytöstä. Nyt ymmärrän, että haimatulehdusta sairastava Matti vaistosi kuolemansa.

Lue koskettava Pian tarina painetusta Hymystä. Sen on kirjoittanut Matin luottotoimittaja Kai Merilä.

Kari Pekonen

Teksti:Hymyn toimitus, Kai Merilä
Kuvat:Kari Pekonen
Avainsanat: Matti Nykänen, Pia Nykänen

Kommentit

Tunsin Matin Kanarialta ,kun vietin siellä aikoinaan muutaman talven. Oli ihan kiva kaveri selvin päin..Toivon myös ,että taivas matkansa on ollut rauhaisa. Nyt vaan alkaa tämä vaimon ja entisten vaimojen/tyttöystävien pajatus..Saadaan varmaan maailman sivu lukea isosta ikävästä,viimeisistä sanoista , viimeisestä tapaamisesta jne.jne..Ettekö te ihmiset voi pitää mitään itsellänne,ihan aikuisten oikeasti. Onko Piankin ihan pakko kertoa kaikki? olisikohan Matti halunnut ,että kailotetaan suureen ääneen ,missä kunnossa hän oli kuolin hetkellään? Mikään ei ole pyhää enää nyky aikana ja se surettaa minua todella pahasti.

Oma kommentti