Terttu Paasilinnan harvinainen haastattelu Hymyssä: ”Lääkärin mukaan Arto kuoli jo vuonna 2004!”

Terttu PaasilinnaArto PaasilinnaKirjailija Arto Paasilinnan Terttu-vaimo on antanut harvinaislaatuisen haastattelun. Hän kertoo Hymy-lehdessä elämästään yksin suuressa asunnossaan, ilman aviomiestään Artoa. Arto asuu kilometrin päässä hoitokodissa saatuaan aivoinfarktin muutama vuosi sitten.

Terttu epäilee Hymyn haastattelussa, että Arto sai aivovaurioita jo loppuvuodesta 2004 Etelä-Afrikassa, jossa hän oli hukkua. Paasilinnat olivat lomamatkalla Arton kirjoja kuvittaneen kuvataiteilija Raimo Sallisen ja hänen vaimonsa Tuulan kanssa Port Elizabethissa Intian valtameren rannikolla.

-Arto meni aamulla uimaan, kun hyökyaalto imaisi hänet mukaansa. Hän ilmeisesti veti vettä keuhkoihinsa. Annoin Artolle tekohengitystä suusta suuhun ja sydänhierontaa, mutta minut repäistiin pois. Paikalle tuli hengenpelastaja, joka tilasi ambulanssin. Se tuli nopeasti, mutta lääkäri sanoi, että Arto on kuollut. Väitin vastaan ja vaadin, että Arto viedään sairaalaan, Terttu muistelee Hymyssä.

Sairaalassa Arto tuli tajuihinsa. Hän kysyi ensimmäiseksi missä Terttu on. Tapauksesta jäi kuitenkin Artolle muistihäiriöitä, hänen vaimonsa kertoo Hymyssä.

Mitä Arto Paasilinnalle ja hänen vaimolleen kuuluu nyt? Miksi Arto ei saa muuttaa kotiinsa, vaikka siellä on enemmän tilaa? Kuinka paljon luksushoito hoitokodissa kuukaudessa maksaa? Vieläkö Arto kirjoittaa? Näihinkin kysymyksiin saat vastauksen huhtikuun Hymyssä.

Teksti:Hymy.fi
Avainsanat: Arto Paasilinna, Terttu Paasilinna

Kommentit

Oma kommentti