Testasimme käsidesit: Hyvä ei aina ole kallis

Kun käsidesistä tuli bisnes, markkinoille singahti monenlaisia tuotteita.

Koska kysyntää on, tuotteita on paljon ja niissä paljon eroja. Vaikka tuote sinänsä tehoaa käyttötarkoituksensa mukaisesti, moni asia voi tehdä siitä hivenen haasteellisen käyttää. Esimerkiksi aineen liian juokseva koostumus, vaikkapa sen tahmaavuus käsissä tai jopa tuoksu.

Hymyn testiryhmä koostui toimittajan lisäksi perhe- ja tuttavapiirissä olevista neljästä satunnaisesti valitusta henkilöstä, jotka olivat eri ikäisiä, naisia ja miehiä oli saman verran. Kaikki olivat tavallisia kuluttajia ja käsidesin käyttäjiä.

Testasimme 10 eri tuotetta. Arvioimme muun muassa tuotteen rakennetta ja koostumusta kuin annostelun kätevyyttä sekä tuoksua. Myös käsien jälkituntuma eli imeytyminen oli tärkeässä osassa; tahmasiko tuote. Lisäksi tuotteesta sai antaa vapaita arvioita. Hajustekuormaa arvioitaessa pistemäärä 5 tarkoitti, että siinä oli vähiten ”ylimääräistä” hajukuormaa – etanolihan käsidesissä tuoksahtaa aina.

Voittaja oli yllätys. Se ei ollut litrahinnaltaan markkinoiden kallein. Näin voittajasta todetaan:

Medisoft Desinfioiva käsihuuhde, 300ml
Valmistaja: Oy Transmeri Ab
Etanolia: 790g/kg
14,17e/litra, 4,25e kappale

Sininen pumppupullo on kätevä käyttää, haju on aivan ”normaali” tai olematon, ei häiritsevä. Tuote ei tahmaa ja on rakenteeltaan hyvä. Perusvarmaa tavaraa, joka ei petä. Viime aikoina silmiin on sattunut kaupoissa sama tuote, mutta ilman pumppuominaisuutta. Siinä annostelun hoitaa hivenen haastavampikäyttöinen ”liukuannostelija”. Toivottavasti pumppupulloa valmistetaan vielä normaalisti. Tässä testissä nähtiin kuitenkin pumppupullo. Käsidesi ei ole edes kalleimmasta päästä. Voittotuote!
Yhteispisteet: 75

Lue koko mielenkiintoinen testi lehdestä!

Teksti:Hymyn toimitus, JT Tuomela
Avainsanat: käsidesi, testi

Kommentit

Oma kommentti