Tiesitkö mikä on paras paikka heijastimelle?

Tänään on talvipäivänseisaus, joten nyt jos koskaan heijastimen käyttäminen on tärkeää. Merkityksellistä on myös osata kiinnittää heijastin sellaiseen paikkaan, johon auton ajovalot osuvat helposti.

Yksi heijastin ei välttämättä riitä, jos se roikkuu sellaisessa kohdassa, johon auton valot eivät osu. Tällaisia paikkoja ovat esimerkiksi selkä tai vartalon etupuoli, erityisesti silloin, kun auto tulee juuri vastakkaisesta suunnasta kuin mihin heijastin on kiinnitetty.

-Tällöin kulkija on pahimmassa tapauksessa lähes näkymätön siihen pisteeseen asti, kun autoilija ei enää ehdikään jarruttaa tarpeeksi. Lähivaloilla ajettaessa heijastinta käyttävän huomaa jo noin 130 metrin päästä, kun taas ilman heijastinta liikenteessä olevan huomaa vasta parikymmenen metrin päästä,  toteaa Ifin vahingontorjuntapäällikkö Jari Pekka Koskela.

Heijastin kannattaa sijoittaa melko alas, jopa aikuisen polven tienoille, jotta auton valot heijastuvat siitä parhaiten. Heijastimien määrä tuo myös lisäturvaa: useammalla heijastimella tulee nähdyksi paremmin kuin yhdellä. Vaatteiden lisäksi heijastin kannattaa kiinnittää muun muassa lastenvaunuihin ja esimerkiksi koiran talutushihnaan.

Teksti:Hymy.fi
Avainsanat: heijastin, pimeä

Kommentit

Oma kommentti