Tigerin ulkomaalaistaustaista ampujaa ei onnistuttu karkoittamaan, tämä pikkutyttö käännytettiin!

Hymy-lehti kertoo erikoisen tapauksen Suomen ulkomaalaisasioiden hoidosta. Siinä missä ravintola Tigerissä Helsingissä syksyllä ammuskellutta ja pitkän rikoshisrorian omaavaa miestä ei onnistuttu karkottamaan vuosiin, thaimaalainen pikkutyttö käännytettiin maasta äitinsä luota.

Kritsanan, 16, tapaus oli esillä näyttävästi kaksi vuotta sitten, kun käännytys tapahtui. Edelleenkään Suomessa naimisissa oleva thaimaalainen äiti, Riam Srisuk, ei ole saanut lastaan Suomeen. Ei vaikka koulukuraattorikin vetosi tyttären puolesta.

Mikä sitten mättää? Ulkomaalaislain mukaan tyttären oleskeluluvan pitäisi olla itsestäänselvyys. Suomessa asuvalle Suomen kansalaisen perheenjäsenelle ja naimattomalle lapselle myönnetään perhesiteen perusteella oleskelulupa.

Kyse on siitä, että tyttären syntymätodistukseen merkittiin Thaimaassa aikoinaan vanhemmiksi hänen isovanhempansa.

-Tämän he tekivät siksi, että Thaimaassa yksinhuoltajan osa on karu. Olin nuori, kun sain hänet, Riam kertoo Hymylle.

Nyt suomalaisviranomaiset ovat sitä mieltä, että lapsi onkin Riamin sisar. Dna-näyte ei auta asiaa.

Lisää aiheesta printtilehdessä.

Teksti:Hymy.fi
Avainsanat: karkotus, käännytys, ulkomaalaislaki

Kommentit

Nimimerkki viranomainen kirjoittaa että ei luulisi olevan vaikeata,siis”väärentää”väärä asiapaperi siis yllyttääkö nimim.rikokseen. Ei ole helppoa oikaista synnytys sairaalasta löytynyttä synnytystodistusta väestörekisteriin merkattua syntymätodistuta! Imigration ei suostunut tähän.huom:synnytys/syntymä on kaksi eri asiaa.

Pointtihan tässä on, että mikäli Thaimaan väestörekisteritiedoissa on virheitä niin asianosaisen on syytä käydä ne sielä korjaamassa. Ei korjausta haeta hymyn artikkelin perusteella. Ei myöskään suomen viranomaiset voi lähteä vaatimaan oikaisua valokuvan perusteella. Ei luulisi olevan vaikeata korjaututtaa tietoja.

Varmaankin em. kommentin kirjoittaja ymmärtää, että kyse on nyt 16-vuotiaasta tytöstä, joka oli tapauksen ollessa laajemmin julkisuudessa 14-vuotta.

Jos lukisit lehden niin olisit toki viisaampi. Siellähän tämä nykyisin 33 -vuotias äiti poseeraa tyttärensä kanssa synnytyslaitoksella. Että näin.

Kummankin karkoitus on/olisi ollut aiheellista.
Onko Thaimaassa kirjoitettu syntymätodistus aiheellista Suomen viranomaisen tulkita vääräksi? Minkä maan syntymätodistuksia meidän pitäisi tulkita väärennöksiksi? Kolmanneksi 16 ei oikein voi tulkita otsikon mukaisesti pikkutytöksi. Eikö hän kuitenkin ole oikeastikkin sisar. Eikö ulkomaalaislakia ole tulkittu oikein?

Oma kommentti