Tiian kohtalokas sieniretki: Punkin purema johti lapsettomuuteen

Kymmenen vuotta sitten Tiia Mäkiniemi, 39, lähti sieniretkelle, joka muutti hänen elämänsä. Polvitaipeesta löytynyt puutiainen aiheutti episodin, joka johti lopulta vaihdevuosiin 33-vuotiaana. Kolmas lapsi jäi haaveeksi.

Tiia kertoo nyt tarinansa Hymyn painetussa lehdessä Jenna Lehtosen kuvittamassa ja kirjoittamassa tarinassa.

Sen piti olla ihan tavallinen sieniretki Kopparnäsin virkistysalueelle Inkooseen. Toisin kävi. Kun kantarelleja poimimassa ollut Tiia Mäkiniemi palasi illalla kotiin, hän huomasi polvitaipeessaan ylimääräisen otuksen. Se oli nymfi eli kaksivuotias punkki. Sellainen, joka aiheuttaa kaikkein eniten borrelioositartuntoja ihmisille.

Seurasi pitkän ajan kausi erinäisiä ongelmia ja oireita.

Sitten tapahtui jotain, mitä yksikään 33-vuotias nainen ei odota. Mäkiniemen kuukautiset eivät enää alkaneet lainkaan.

– Meni pitkään ennen kuin sain lähetteen Naistenklinikalle. Siellä minulla todettiin ”joku” autoimmuunisairaus, joka aiheuttaa munasarjojen ennenaikaisen hiipumisen. Käytännössä se tarkoitti vaihdevuosia. Tämä ”joku” autoimmuunisairaus ei ole koskaan selvinnyt minulle, koska tyypillisimmät niistä on poissuljettu. Sanottiin vain, että onneksi sinulla on jo kaksi lasta, tässä sinulle estrogeeni-kuuri.

Homeopatian avulla Tiia kuitenkin on saanut kuukautisensa palaamaan.

– Vaikka voisin nyt saada lapsen, en halua tehdä sitä. Todennäköisyys sille, että lapsella on borrelioosi, on 100-prosenttinen. En halua ottaa sitä riskiä, Mäkiniemi toteaa lehdessä.

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: borrelioosi, punkki, Tiia Mäkiniemi

Kommentit

Oma kommentti