Timo Soini saapui Tangomarkkinoille: ”Tässä lempitangossa viehättää tarina!”

TIMO SOINI AVASI TANGOMARKKINAT

Seinäjoen Tangomarkkinoilla nähtiin tänään arvovaltainen vieras, kun alkuillasta tangotoimistolle saapui itse ulkoministeri Timo Soini. Hän avaa virallisesti Tangomarkkinat myöhemmin illalla nähtävässä tv-lähetyksessä, jossa valitaan uusi tangokuningas.

– Sain kutsun hyvissä ajoin puoli vuotta sitten. Arvostan tätä kansallista kulttuuritoimintaa. Sillä tavalla vaan onnettomasti kävi, että Nato päätti pitää kokouksensa huomenna Varsovassa, joten vierailuni jää siksi lyhyeksi, Soini sanoo.

Soini mainitsi olevansa musiikin puolesta maallikko, mutta arvostavansa sitä.

– Kun eletään ankeita aikoja, tango ja musiikki yleensä tuo lohtua ja yhteisöllisyyttä. Pidän sitä tärkeänä.

Soini herkistyi myös kuvailemaan tangomusiikin tunnepuolta.

– Siinä tanssijan on lupa tulla luvallisesti lähelle. Etenkin entisaikojen avioliitoissa on usein tavattu tanssilattioilla. Se löytyy myös omasta taustastani. Omat vanhempani ovat nimittäin löytäneet toisensa tanssilattialta, Soini paljastaa.

Soinin kesäloma keskeytyy siis huomenna Nato-kokoukseen.

– Muutamana mökkipäivänä olen uinut kesävesissä. Ei ole väliä onko vesi kylmää vai lämmintä, koska olen tällainen hylkeennäköinen mies, Soini vitsailee.

Timo Soini, mikä on lempitangonne?

– No tietenkin Satumaa. Siinä viehättää se tarina. Elämä on joskus vähän kovankin puoleista. Siinä siintää se taivas taivaanrannassa, ja sinne lopulta päästään, Soini vastaa.

 

Teksti: Mika Lahtonen
Kuvat:Kari Pekonen
Avainsanat: Timo Soini

Kommentit

Oma kommentti