”Tipahdin tyhjän päälle!”

Risto AutioEx-kansanedustaja ja näyttelijä Risto Autiolle viimeinen eduskuntavuosi oli raskas. Muutenkin kuin eduskunnasta putoamisen takia. Ensin kuoli kuukauden välein kolme ikätoveria.

– Siitä vain lähtivät, se oli rankkaa, pysähdyttävää. Sitten Tommy Tabermann kuoli. Se oli suuri järkytys. Meistä oli tullut läheisiä ja odotin kovasti hänen paluutaan eduskuntaan, Risto avautuu Hymylle.

Risto menetti vuoden aikana myös isänsä ja tätinsä.

Eduskunta ei ollut taiteilijalle aina helppo paikka.

– Usein tuntui, että eduskunnassa ollaan vain silottamassa omaa tietä seuraavalle kaudelle eikä suinkaan ajattelemassa kansan parasta, Risto puuskahtaa.  

Kotikatuun mies ei ole kuitenkaan palaamassa. Ylestä ei ole oltu Ristoon yhteydessä.

– Sarjan tuotantotiimikin on ehtinyt tässä välissä vaihtua, Risto hymähtää.

Lue lisää Riston mietteitä kesäkuun Hymystä.

Teksti:Esa Pesonen
Avainsanat: Tommy Tabermann, Kotikatu, Risto Autio

Kommentit

hmmm. Ei hän puhunut manista ollenkaan vaan siitä että on tyhjää kun menettää läheisiään.

joku silikooni misu voisi tipahtaa mun jortikan päälle,sais ratsastaa monta tuntia

Tvn j radion kuluneet naamatja äänet eivät eduskuntaan kuulu.Politiikan ammattilaiset joilla opinnot ja työelän kokoemus,he osaavat ja pärjäävät.

Voi, voi, ei ole ensimmäinen kerta parin viikon sisällä, kun Autio avautuu. Ristolle tiedoksi, että kohtalotovereita eli työttämiä Sinulla on tuhatmäärin. Eivät pääse itkemään tylyä kohtaloaan lehtiin ja kenties telkkariin. Et tainnut tietää, että kansanedustajan työ ei ole hohdokasta ja usein kyse on neljän vuoden pätkätyöstä. Pelkkä ”koko kansan rakastama Hannes” (LOL) ei riittänyt paikan uusimiseen. Juu, olit sairas, kun olisi pitänyt kampanjoida. Teot lienevät sellasiet, että kansa ei Sinua enää Arkadianmäelle halunnut. Nyt sitten moitit eduskuntaa. Samoin tekee moni muu pudonnut.

Mulla veli ampui isämme, paras kaveri tappoi itsensä ja sitten vielä kaaduin pyörällä, kaikki tämä kolmen päivän sisällä. Järkytykseni oli suuri. Onneksi pyörä säilyi ehjänä.

Tietääkseni entinen kansanedustaja saa eläkettä oli ikä mikä tahansa, varmasti enemmän kuin esim minä, eli 40 vuoden työurasta 800 euroa käteen, turha valittaja

Lue lisää Riston mietteitä kesäkuun Hymystä.

Jotenkin hakusessa Hymyn juttujen taso tällä hetkellä, Tuija tuu takaisin!

Oma kommentti