Toivo Sukarin oudot tonttikaupat: ”Meitä on petetty!”

Toivo SukariLiikemies Toivo Sukari osti Uudestakaupungista halvalla rantamaisemaa, jonne lupasi rakentaa korkeatasoisen loma-asumisen pilottiprojektin. Paikallisille asukkaille oli tulossa lisää palveluja ja muun muassa tie.

Sukari hankki käyttöönsä 12 hehtaarin rantatilan vain 300 000 eurolla. Se on kaupunginvaltuutettu ja teknisen lautakunnan jäsen Juha Aaltosen mukaan ehdottomasti liian vähän. Kaupunki hävisi hänen mielestään puoli miljoonaa käypää rahaa.

Nyt Sukarin suunnitelmat ovat menneet mönkään, ne eivät toteudukaan – kuntalaiset jäävät vaille kymmenen hyvää ja yhdeksän kaunista. Sukarin kiinteistöyhtiö sen sijaan myy rantatilasta lohkottua neljää tonttia hintahaarukalla 200 000 – 350 000 euroa kappale. Eli kivalla voitolla.

Miten tässä näin kävi, lue loput marraskuun Hymystä!

 

Teksti: Hymy
Avainsanat: Toivo Sukari, tonttikauppa, Uusikaupunki

Kommentit

Saiko Vapaavuori huonon sohvan, vai eikö osannut sohvaa kasata, kun noin on Topiin suuttunut.

Tuonkin otuksen kannattaisi vetää vittu päänsä yli ja nielasta!

topi on tolkun mies,joka tajusi tehdä kaupoja ukin kanssan,jossa päätäjät ovat tyhmempiä kuin koivukujan asukkaat. turha siinä on narista, valitkaa sellaiset päätäjät jolla ois edes hiukan tolkkua päässä.

Tuskin se sukarin vika on jos kunnassa päättäjät ovat tyhmiä. Mielestäni on ok myydä yrittäjälle halvemmalla maata hyvään suunnitelmaan, mutta silloin pitäisi kirjata sopimuksiin mitä siihen rakennetaan ja koska. Jos suunnitelmat ei toteudu niin maa takaisin kunnalle. Näin se pitäisi mennä, samalla tavallahan toimitaan kuntien myymien omakotitonttien kanssa, niille pitää rakentaa suunniteltu talo tietyssä ajassa. Toki yrittäjien tukemisessa pitäisi painottaa aloittavia yrittäjiä eikä miljonäärejä.

Topi on vain kattellut videolta kun Hunttalan Matti Suomen osti. Siinähän se osti kunnalta soraharjun ihan johonkin muuhun tarkoitukseen kuin soranmyyntiin. Sukari sovelsi samaa ideaa rantatonttiin.

Järjetöntä. Sukari tekee taas miljoonan rahaa näin järjettömän vääryyden kautta. Asia pitäisi tutkia ja lahjotut kuntapäättäjät sekä Sukari laittaa vastuuseen.

EU-säännösten mukaan julkisyhteisö ei saa myydä alle markkinahinnan maata.Onko kuntalaisten liian myöhäistä valittaa?

Pakkolunastus on omaisuuden lunastamista yleiseen käyttöön, yleensä jonkinlaista korvausta vastaan.

Lisäksi maata voidaan pakkolunastaa maanpuolustuksellisiin tarkoituksiin.
Uiskolla kun ajellaan pitää harjoitella joskus rantautumista isommalla joukolla.
Jos ei kuitenkaan rantauduta niin samampahan tuo ajaa kun ….-suunnitelmat ovat menneet mönkään, ne eivät toteudukaan –

Oma kommentti