Toivottavasti tämä ilmiö ei lisäänny Suomessa – poliisi joutui käyttämään kaasua Oulussa

Poliisi sai ilmoituksen tänä aamuna puoli viiden aikaan aamulla Oulun keskustassa aggressiivisesti käyttäytyvästä miehestä. Partio tuli paikalle, jolloin poliisit näkivät, että mies oli vahingoittamassa erästä autoa.

Mies käyttäytyi uhkaavasti ja aggressiivisesti myös poliisia kohtaan ja hänet päätettiin ottaa säilöön. Tilanne eskaloitui ja hänet jouduttiin ottamaan kiinni voimakeinoin.

Tässä vaiheessa poliisipartio kohtasi ulkomaisista uutisvideoista tutuksi tulleen paheksuttavan ilmiön. Partion ympärille kerääntyi joukko ihmisiä, jotka vaativat poliisia vapauttamaan miehen. He uhkasivat väkivallalla virkavaltaa ja käyttäytyivät aggressiivisesti poliisia kohtaan.

Koska käskytys ei tuottanut tulosta, poliisi käytti kaasua. Väkijoukossa olleiden henkilöiden epäillään syyllistyneen mellakkaan. Toinen kiinniotettu henkilö yllytti aktiivisesti väkijoukkoa käymään poliisin kimppuun ja hän vältteli aktiivisesti kiinniottoa. Paikalle saapui useita poliisipartioita, jotka saivat väkijoukon hajaantumaan ja otettua toisen epäillyn kiinni.

Rikosnimikkeet voivat tarkentua tai vaihtua esitutkinnan edetessä.

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: poliisi, Oulu, mellakka

Kommentit

Oma kommentti