Tony Halmeen viimeinen, koskettava tilitys – täällä!

Tony HalmeHymy julkaisi viimeistä edellisessä numerossaan Tony Halmeen koskettavan haastattelun. Se lienee jäänyt miehen viimeiseksi. Tässä haastattelu kokonaisuudessaan.

—-

Tony Halme ei palaa entiselleen

”Sain maksakirroosista aivovaurion”

Tony Halmeen askel on käynyt lyhyeksi ja kroppa toimii minimiteholla, puhekin on epäselvää. Laulukeikoilla sentään käy kuhina, ja tuleva kirja paljastaa politiikan mädännäisyyden.

Teksti: Reija Kokkola

Sairauseläkkeelle pari vuotta sitten jäänyt entinen urheilija ja kansanedustaja Tony ”Viikinki” Halme on vain varjo entisestä. Katse on seisova, puhe takeltelee. Terävänä suupalttina tunnettu mies puhuu hiljaa ja epäselvästi. Vaikka päässä vilistävät ajatukset entiseen malliin, ne eivät tule ulos kunnollisesti, sillä vakava maksakirroosi vaurioitti aivojen puhekeskusta muutama vuosi sitten.

Kun kysyn hänen ikäänsä, Tony vastaa 42, mutta korjaa heti perään olevansa 47-vuotias. Oikea vastaus lienee 46. Tony Halmeen 192-senttinen ja 140-kiloinen kroippa sentään näyttää olevan entisellään, mutta askel on hidas, töksähtelevän epävakaa. Kunto kuulemma vaihtelee päivittäin. On sellaisiakin päiviä, jolloin Tony ei pääse ylös sängystä lainkaan. Toivottavasti tänään on hyvä päivä.

-Toistaiseksi ainakin. Ei vielä ole tullut postia poliisilta, Tony heittää.

Hän viittaa parin kuukauden takaiseen töppäykseensä. Laulukeikkamatkalta palanneen miehen epävarma ajotapa kiinnitti poliisin huomion. Verestä löytyi huumetta.
-Periaatteessa vastustan huumeita. Enkä onneksi vahingoittanut ketään muuta, Tony puolustautuu.

Alkoholi, huumeet ja aseselkkaukset ovat olleet ennenkin puheenaiheena. Vuonna 2006 seurattiin Halmeen toipumista vakavasta maksakirroosista, joka vei hänet kuoleman porteille. Tony ei itse tietenkään muista tapahtumista mitään. Toipuminen nykyiseen kuntoon on oikeastaan suuri ihme. Nuori eläkeläinen on tyytynyt kohtaloonsa.

-Näillä eväillä on mentävä eteenpäin. Otan päivän kerrallaan. Kunto vaihtelee todella paljon. Elän nyt niillä palikoilla, jotka minusta on jäljellä, hän sanoo.

ALKOHOLI KYLLÄ, HUUMEET EI
Maksakirroosi vammautti Tonya niin vakavasti, että raskaaseen, vaativaan työhön hänestä ei ole enää ikinä. Pientä lisää eläkkeeseensä hän hankkii kirjoittamalla uutta kirjaa ja käymällä laulukeikoilla.

Hymyn haastatteluun hän pyysi mukaan ”puhemieheksi” managerinsa Mika Katajan. Mika ihmettelee ihmisiä, jotka kadehtivat vakavasta aivovauriosta kärsivän ystävänsä eläkettä. Keikoilla tulee kuulemma palautetta erityisesti siististi pukeutuneilta keski-ikäisiltä miehiltä. Yleensä he ovat selvin päin.

Tony Halme-Kun muut kannustavat innoissaan Viikinkiä, niin nämä tyypit tulevat ärhentelemään siitä, että Tony on eläkkeellä, Mika ihmettelee.

Vanhaan Viikinkiin syntyy eloa, kun puhe kiertyy keikkailuun. On mukava päästä välillä ihmisten ilmoille. Lavalla sairauskin pääsee hetkeksi unohtumaan, vaikka ulosanti sielläkin takkuilee pahasti.

-En tietenkään laula livenä, vaan vedän biisit taustanauhoilla. Tuntuu hyvältä, kun ihmiset huutavat Viikinkiä. Tunnen, että minusta pidetään, hän pohtii.

Huumorista huolimatta Tony näyttää vammansa takia vakavalta, vähän surulliseltakin. Vaikka hän katsoa napittaa suoraan ja herkeämättä, on ilmeessä tiettyä tyhjyyttä. Se saattaa hämmentää ihmisiä, ehkä pelottaakin.

-Eräs keikkajärkkäri tuli kysymään, miksi Tony on niin totinen. Pyysin tuomaan vähän kaljaa artistille. Se rentouttaa häntä, Mika-manageri toteaa.

Näin se on. Vaikka maksakirroosi melkein tappoi, on alkoholi edelleen jonkin verran kuvioissa. Huumeiden vaarat Tony aikoo vastedes välttää.

-Viina tekee minut hyväntuuliseksi. Huumeet auttavat hetkellisesti masennukseen, ja siksi ne ovatkin niin vaarallisia, hän toteaa.

TONY KEHOTTAA KOSKEMAAN!
Tony ei kaipaa aikoja kansanedustajana. Itse asiassa politiikasta puhuminen saa hänet raivostumaan. Puheesta on entistä vaikeampaa saada selvää, kun hän hermostuu. Mutta ainakin sanat ”mulkku” ja ”pelkuri” vilahtavat esiin reippaasti.

-En saanut tehdä mitään asioiden hyväksi. Eduskunnassa hyssytellään ja mennään toisten selän taakse. Kirjassani kerron kaiken suoraan, hän puuskahtaa.

Jotain Tony jää kaipaamaan entisestä elämästään. Ammattinyrkkeilylle kaikkensa antaneena hän tuntee olevansa rampa.

Tony Halme-Urheilu oli minulle koko elämä. Kaipaan niitä aikoja hyvin, hyvin paljon. Nykyään käyn kävelyllä ja muutaman kerran viikossa kuntosalilla. Entisiin aikoihin verrattuna lihaksisto toimii minimilukemilla. Tehoista on pois melkein 80 prosenttia, hän toteaa.

Vaikka puhe ja kävely tuottavat vaikeuksia, tunteet ovat jäljellä. Sinkkuna elelevä mies kertoo edelleen saavan naisseuraa. Faneja ei näytä haittaavan se, että Tony käy nykyään ”hitaalla”. Järkälemäinen mies herättää naisfaneissa edelleen ihastusta. Fanien ikähaitari liikkuu kuulemma välillä 18-80v. Juttelemaan voi tulla, ja koskeakin saa.

-Tervetuloa vaan kaikki, jotka saavat juoksemalla kiinni, Tony vitsailee.

-Tunteeni elävät kuten ennenkin, mutta ehkä vähän hitaammin…

Aivovaurio on aiheuttanut myös vakavia muistihäiriöitä. Päivittäisissä askareissa Tony tarvitsee muistilappuja avukseen.

Jotkut asiat jäävät mieleen, mutta moni seikka unohtuu. Erotessamme itseironia pilkahtaa esiin jälleen.

-Kukas sä nyt olitkaan?

Kuva: Tony Halme ravintola Sevillassa Helsingissä lihamiekka kädessään. Mies jaksoi ilveillä kovasta kohtalosta huolimatta.

Teksti:Hymy.fi
Avainsanat: Mika Kataja, Tony Halme

Kommentit

Olet Tony päässyt ikuisuuteen,me kituutellaan vielä täällä ajassa!

Moi vaan kaikille arvostelijoille, Tony eli varmasti elämänsä täysillä ja sai kokea kaikki mitä halusi..Ei onneksi tarvinnu riutua vanhana ukkona/liikuntakyvyttömänä missään vanhainkodissa paskat ja kuset housussa!!! Arvokas lähtö, näin sen pitäs mennä meidän jokaisen kohdalla…RIP

toni oli kuin joni suuri viisa mies aikansa gladiaatori rip ja kyllä se tästä tonin pistän elämään

Jää muuten useemmilta tekemättä kaikki noi saavutukset mitä Tony teki,arvostelijat voi hyppiä suohon.Tai vaihtoehtosesti tehkää saatana samat perässä,ja saletisti tekemättä.Tony sano aina asiasa suoriks eikä nuoleskellut ketään,niin teen mä itsekin.Saakoon Tony levätä rauhassa äiti maan huomassa,ilman pilkkakirveitten lässytyksiä.

Mulla myös näytössä Tonyn kuva ja pari julistetta seinässä, kun en halua unohtaa hyvää ystävällistä miestä, joka ajattelee lähes saman lailla kun minä asioista. Haluan kiittää Tonya siitä kun kirjoitti kirjoja ja sain niistä itse uskomattoman paljon tsemiä elämään, ja taistelua ja yritystä! Tony Christian Halme lepää rauhassa, rauha sielullesi missä ikinä oletkin, Tony Halme sinua ei unohdeta koskaan…

Kyllä täytyy sanoa, että Tony tiesi jo eläessään kohtalonsa ja sen kuinka ihmiset suhtautui/ tulivat suhtautumaan häneen kuoleman jälkeen! JA NÄIN KÄVI!! Kukaan ei arvostanut sen saavutuksia, ei ottanut tosissaan sen tavoitteita tai mitään muutakaan! Tony sanoo kirjassaan rivien välistä luettavasti, että urheilu oli sille koko elämä ja sitä pelotti mitä uran jälkeen… kun siwan kassa ei parin mm voiton jälkeen varmaan kauheen raposelta tunnu.. Ymmärrän täysin tonyn päätöksen oman elämänsä loppu ajoista.. kunto meni, ura meni… kaikki meni.. jäi vain surullinen taistelija jolta loppui usko meihin suomalaisiin ja itseensä. TONY VIIKINKI HALME oli mielettömän ahkera mies ja kaikkea hyvää omaisille ja jaksamista!! Nyt Tony saa levätä <3 Varmasti tulen viemään kynttilän haudalle!!!!!

Kuinka moni meistä saavutti sen mistä aina haaveili..?? Sinäkö? En minä ainakaan.. Kaveri harrasti nuorena bodausta.. Oli Suomen parhaita nuorissa.. Päätti harrastaa painia.. Nousi mailman huipulle Japanissa ja Amerikassa.. Päätti näytellä.. Pääsi leffoihin.. Edelleenkään yksikään vitun nyky Fransmani ei ole saanut niin isoa roolia kuin Tonylla oli Die Hard 3:sessa.. Päätti nyrkeillä.. Voitti Suomen ja Amerikan Mestaruuden.. Oli isänmaallinen ja haki eduskuntaan.. Oli vaalien ääniharava ja meni uskomattomalla äänisaaliilla eduskuntaan.. Ai niin muistinko mainita mainita, että päätti välistä laulaa ja levytti kultaa.. Joten Rauha Mahtavan Miehen muistolle ja saa koittaa perästä..

Kyllä, sai monta mahdollisuutta ja hyödynsi ne.

Halmeen rinnastaminen lähiöpubien karvahattuväestöön on aika outo ja vailla perusteita.

Mikä sinun suurin saavutuksesi on, kälyinen blogiko?

Kovia saavutuksi elämän aikana, useimmat meistä eivät saavuta noita koskaan, ei olisi ollut vielä kyllä aika lähteä.

Rauha hänen muistolleen.

Haloo, ihminen on kuollut ja joku vielä jaksaa solvata toista. Rauha Tonille.

Toiset vaan elää elämänsä toiset taas on elossa mutta ei silti elä.

Jokaisella on kai omanlaisensa kuva Jumalasta ja siitä mikä on elämän tarkoitus .
Ehkä Todellinen elämä on kaikenlaisten kokemusten hankkimista ehkä ne kokemukset joita ihmiset keräävät ovatkin eräänlainen vastalahja Jumalalle ?

Tony vei nyt kuollessaan Jumalalle paljon ”lahjoja ” eli niitä kokemuksiaan( niin hyviä kuin pahojakin ) joita hänelle kertyi niin paljon.

Toni pääsi kotiin me muut olemme vielä matkalla sinne .

”10.
Hei Toni ! Kiitos, että olit olemassa. Nyt uskon, että olet taivaan kodissa Kristuksen Jeesuksen luona. Nähdään sitten siellä Suurissa Juhlissa.
11.1.2010 klo 02.18, Ystävä (vierailija)”
KAIKKEA SITÄ NÄKEEKIN. SANASSAKIN SANOTAAN, ETTÄ ILMAN (OIKEATA) USKOA EI VOI KELVATA JUMALALLE! EIKÄ OLLUT MIEHELLÄ HENGEN HEDELMIÄKÄÄN, TOISINPÄIN KYLLÄ. TÄLLÄ KOMMENTOIVALLA ”YSTÄVÄLLÄKÄÄN” EI NÄYTÄ OLEVAN ASIASTA MINKÄÄNLAISTA KÄSITYSTÄ, EI AINAKAAN SELLAISTA, JOKA OLISI SINNE PÄINKÄÄN, JOTEN ON HALVENTAVAA JA SIVISTYMÄTÖNTÄKIN SEKOITTAA TÄHÄN AIHEESEEN KRISTUSTA JA SUURIA JUHLIA.

”Laulukeikkamatkalta palanneen miehen epävarma ajotapa kiinnitti poliisin huomion. Verestä löytyi huumetta.
-Periaatteessa vastustan huumeita. Enkä onneksi vahingoittanut ketään muuta, Tony puolustautuu.”

Kerran tekohpyha, aina tekopyha.

RIP.

Kyllähän Tony ehti saavuttaa elämässään huomattavan paljon. SM-huipulla kehonrakentajana, nyrkkeilymestaruuksia Suomessa ja Amerikassa, äänivyöry eduskuntavaaleissa, kaksi kirjaa, musa- ja leffajuttuja jne. Showmies henkeen ja vereen ja oikea verbaalinen lahjakkuus. Sanalla sanoen väriläiskä. Ei välttämättä mielipiteidensä ja elämänarvojensa myötä paras mahdollinen esikuva kenellekään, mutta miksi pitäisi ollakaan? Ei tässä oikein voi muuta kuin kunnioittaa ihmistä, joka raivaa tiensä huipulle omilla kätösillään. Valitettavasti taisi myös lähteä täältä oman käden kautta.

tapasin Tonyn kahteen otteeseen,, ”vanhan” Tonyn täällä Lpr:ssä 2002 oli keikalla, ja lauauntai aamuna ilmestyi salille kun olin siellä!!!

ja nyt sit 2009 syksyllä oli itä-Suomessa keikkailee, niin kävin kattoo, ja rupattelee !!!
ei pahaa sanottavaa, vaikka harmittaahan nuo viime vuodet !! , mut jokainen taaplaa tyylillään !!

Lämmin osanottoni kaikille surijoille, Tony Halme oli hieno mies.

ei mitään hyvää sanottavaa koko jätkästä, uhosi kaikesta ja kaikille mutta ei saavuttanut mitään mainittavaa koskaan.
Seuraavana lähtee Nykänen vai Tapolako se on.

hieno mies oli. minulla on hänen juliste seinällä ja kuva ruudulla.

Joo hieno mies oli. Hienot miehet harrastaa rikollisuutta, ammuskelee, vetää kamaa, mukiloi ihmisiä, lintsaa duunista ja kannustaa väkivaltaan. Oikean isänmaan toivo.

Hei Toni ! Kiitos, että olit olemassa. Nyt uskon, että olet taivaan kodissa Kristuksen Jeesuksen luona. Nähdään sitten siellä Suurissa Juhlissa.

Miksi nämä hankalat ihmiset jätetään yksin ja lasketaan kuolemaan? Ikäänkuin heidät tuomittaisi ansioidensa mukaisesti pelkäksi julkisuuden teurasjätteeksi – toivottavasti tämä tapaus muistuttaa yhteisöä riskienotosta, joiden koettelu on kallis mutta tärkeä harrastus. Kiitos Tony kaikesta huolimatta!

Surullinen uutinen..

Vaikka pidin Tonyn näkemyksiä monessa asioissa jotenkin ”junttimaisena” oli hänen persoonansa muuten sen verran värikäs että on tuonot iloa elämään monella tapaa vuosien varrella.. R.I.P.

Kuten @4 sanoi, niin taas se nähtiin että kovakuntoinen mies kyllä kaadetaan aineilla kuoppaan.
Jäikö sillä nyt yksi kirja kesken, vai ehtikö se kirjoittaa sen oikoluettavaksi?

OLIMME 7 RISTEYLLÄ MARRASKUUSSA 19.11. TONI TULI LAIVAN KANNELLA VASTAAN ,MIEHNI SANOI ,ETTÄ TONI EI OLE LÄHELLÄKÄÄN TERVE . KÄVELY OLI TOSI HUONOA .KERROIMME LAPSILLEKIN SILLOIN . RAUHA HÄNEN MUISTOLLEEN.

Ikävää. Jälleen kerran muistutus siitä mikä tulos on lääkkeiden, huumeiden ja alkoholin suuresta käytöstä ja sekakäytöstä. Ne voivat viedä nuoremmankin ihmisen… Minun silmissäni 47 on myös vielä nuori kuolemaan. Niin surullista!

Haastattelun luettuani ymmärsin, että Tonyn poismeno ei ollut yllätys. En kuulunut ihailijoihin, mutta oli hänessä parempaakin kuin iso nyrkki.

Oma kommentti