Trans-kohu: Aleksi Valavuori kysyi yleisöltään pitäisikö hänen tehdä rikosilmoitus – näin yleisö vastasi

Aleksi Valavuori joutui kohun silmään kun hän otti kantaa trans-ihmisten urheiluasioihin. Valavuoren mielestä ei käy laatuun, että mieheksi biologisesti syntynyt ryhtyy sukupuolenkorjausleikkauksen jälkeen kilpailemaan naisten sarjassa.

Mielipiteensä vuoksi Valavuorelta lähti kymmenien tuhansien eurojen työdiili alta. Häntä ovat astuneet puolustamaan nyt muiden muassa Teemu Selänne ja Aki Manninen. Molemmat ovat sitä mieltä, että niin kutsuttu cancelointi-ilmiö on väärin. Kyseisessä ilmiössä maalitetaan henkilöä tämän ”väärien mielipiteitten” vuoksi ja otetaan esimerkiksi yhteyttä hänen yhteistyötahoihinsa tai työnantajaan vaikeuttaakseen kohteen elämää.

Sittemmin Valavuori on todennut Instagramin stories -osiossaan harkitsevansa rikosilmoitusten tekemistä maalituksestaan. Hän kuitenkin päätti kysyä asiasta mielipidettä seuraajiltaan. Tulos oli melkoisen selvä. Lähes 90 prosenttia oli sitä mieltä, että homma meni sananvapausyhteiskunnassa täysin yli, ja ketään ei saa vahingoittaa mielipiteittensä vuoksi.

– Tietyn porukan viestit on mennyt niin törkeiksi, että heidän kanssaan mä en ota mitään taka-askelia, vaan päinvastoin, menen koko ajan lähemmäksi, Valavuori kertoo.

– Nyt on niin paljon henkilöitä, mitkä tekee niin törkeitä asioita. (…)  Täyttää varmasti kaikki tunnusmerkit ja ylittääkin. Mutta te saatte päättää tehdäänkö rikosilmoituksia vai ei, Valavuori kirjoitti.

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: Aleksi Valavuori, cancelointi, trans, urheilu

Kommentit

Oma kommentti