Tuija Piepponen rakastui ravintolan vessajonossa: ”Se syntyi lähes pilvissä”

Näyttelijä Tuija Piepponen muistelee värikästä elämäänsä painetussa Hymyssä Juha Veli Jokisen kirjoittamassa jutussa.

Tragiikkaa, draamaa, rakkautta ja kuolemaa. Kaikkea sitä on mahtunut värikkään Tuijan elämään. Näin hän kuvaa yhden rakkautensa loppua ja toisen alkua:

Vuonna 1972 Tuija avioitui muusikko Urho Pesosen kanssa ja liitosta parilla on nyt jo 47-vuotias tytär. Sen liiton kaatoi viina ja alkoholismi, ja pari erosi.

Seuraava rakkaus syttyi lähes ”pilvissä”, Puijon tornissa Puijonsarven tanssien wc-jonossa, missä eritrealainen kalabiologi ja Kuopion kaupunginteatterissa silloin työskennellyt Tuija kohtasivat, ja kuului se kuuluisa klik. Sulhanen oli 11 vuotta morsianta nuorempi, pari avioitui ja liitosta syntyi vuonna 1990 poika.

– Liittoomme kuului myös keskenmenon kokemus, joka oli valtavan kasvattava ja kaikella tavalla surullinen. Liitto vei minut myös yli puoleksi vuodeksi asumaan Eritreaan Afrikkaan ja sain kokea sen maanosan rikkauden. Kansan ja koko Afrikan ilo, elämänhalu ja spontaanisuus tekivät suuren vaikutuksen loppuelämäkseni. Suomalaisten valitukset pienistä asioista hävettivät ja apeus ihmetytti.

Pari erosi ystävinä ja pitää yhteyttä säännöllisesti.

– Nyt sitten katselen komeita jalkapalloilijoita ja vanhan rouvan mielikuvitus vain lentää, Tuija, 72, lisää kuntopyörällään kierroksia ja puuskuttaa.

 

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: Tuija Piepponen

Kommentit

Oma kommentti