Tuomion saanut Roope Salminen otti kantaa seksuaalirikoksien lakimuutokseen

Torstaina uutisoitiin, että oikeusministeriö on saanut valmiiksi seksuaalirikoksia koskevan uudistuneen lainsäädännön. Lakimuutoksessa on oleellista muun muassa suostumusperusteen käsite. Jatkossa raiskauksen määrittelyssä keskeistä on uhrin oma tahto.

Roope Salminen sai vuonna 2020 sakkotuomion viisi vuotta aiemmin tapahtuneesta seksuaalirikoksesta. Rikosnimikkeenä oli pakottaminen seksuaaliseen tekoon.

Salminen kiisti syyllisyytensä käräjäoikeudessa. Myöhemmin hän kuitenkin ilmoitti, ettei halua valittaa tuomiosta hovioikeuteen. Nyt juontaja-muusikko on kommentoinut tuoretta lakimuutosta Instagramin stories-osiossa.

– Olen itse saanut tuomion tilanteesta, missä mulla ei ollut hajuakaan, että toisen ihmisen humalatila on erittäin olennaista ottaa huomioon asioiden edetessä ja on tärkeää tietää, milloin toinen voi edes realistisesti antaa selvän suostumuksen, Salminen selostaa.

– Sen virheen seurauksena olen toiminnallani aiheuttanut toiselle ihmiselle pahan olon ja totta kai kärsin myös itse ansaitusti koko loppuelämäni, mies jatkaa.

Salminen kertoo oppineensa rikosasian myötä varmistamaan toisen osapuolen suostumuksen. Lopuksi hän pohtii Instagram-kirjoituksessaan lakimuutosta yleisellä tasolla.

– Jos kaikki naiset sun ympärillä on helpottuneita tästä, kuten he ovatkin ja miehet ovat huolissaan siitä, että nyt meidät kaikki haastetaan oikeuteen, niin voit itse miettiä missä ongelma on.

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: lakimuutos, Roope Salminen, seksuaalirikos, tuomio

Kommentit

Oma kommentti