Tuomiopäivä maanantaina – näin Johanna Tukiainen välttää vankilan!

Johanna TukiainenJohanna Tukiaiselle luetaan tuomio vanhassa pahoinpitelyjutussa maanantaina klo 13. Vaikka hänellä on allaan jo peräti kaksi ehdollista vankeusrangaistusta, hän ei voi joutua nyt käsillä olevasta jutusta vankilaan.

Syynä on se, että Helsingin käräjäoikeudessa nyt tuomittavana oleva tapaus juontaa juurensa alkukesään 2010. Tuolloin Tukiaisen seurue ajautui riitaan ulkopuolisen nelikymppisen miehen kanssa. Tukiaiselle ei vielä tuolloin ollut määrätty muita tuomioita. Vasta vuoden 2010 syksyllä hän sai neljä kuukautta ehdollista vankeutta kolmesta pahoinpitelystä ja kahdesta haitanteosta virkamiehille, ja tuolloin myös alkoi nyt joulukuun lopussa päättyvä koeaika.

Laissa sanotaan, että ehdollisen vankeusrangaistuksen saaneen henkilön on syyllistyttävä uuteen rangaistavaan tekoon koeaikana, jotta mahdollisuus aikaisemman rangaistuksen muuntamiseen ehdottomaksi vankeudeksi olisi olemassa. Niinikään uuden teon pitäisi täyttää ehdottoman vankeuden rangaistavuuskriteerit.

Tukiaisella on myös toinen ehdollisen rangaistuksen koeaika meneillään. Hän sai 80 päivän ehdollisen vankeusrangaistuksen rattijuoppoudesta kuluvan vuoden tammikuussa, ja tuolloin koeajaksi määrättiin kaksi vuotta.

Tulevaisuudessa vilkkaasti liikennöivän Tukiaisen on kuitenkin syytä varautua pahimpaan. Häntä odottaa ex-aviomiehensä kanssa käytävä oikeustaistelu, joka siirrettiin marraskuusta myöhempään ajankohtaan. Tiettävästi käsittelyssä on useita eri tekoja. Syyskuussa tänä vuonna uutisoitiin Johannan raapineen Arton naaman verille. Nämä teot ovat tapahtuneet ehdollisen rangaistuksen koeaikana.

 

Teksti:Hymy.fi
Avainsanat: ehdollinen, Johanna Tukiainen, vankeusrangaistus

Kommentit

Oma kommentti