Turun tuorein julkkis: Tölkinkerääjäkoira Roope putsaa puistoja!

Pusikko vain heiluu, kun Roope etsii pulloja ja tölkkejä. Se on Roopen lempiharrastus, josta saatava tuotto menee sen ruokakuluihin. Roope etsii myös kadonneita sukkia. Kerran Roopen saalis alkoi soida sen suussa.

Turussa on tunnetusti paljon julkkiksia. On missejä, malleja, urheilijoita ja laulajia. Nyt meitä tuijottaa nappisilmillään Turun tuorein julkkis, jolla on neljä karvaista jalkaa, hieman harmaantuneet kulmat ja innokkaasti vispaava häntä. Se on Roope, sydämet sulattava tölkinkerääjäkoira.

Roope on 9-vuotias englannin cockerspanieli, jonka lempiharrastus on keräillä tölkkejä ja pulloja Turun puistojen pusikoista.

Turkulaisille Roope tuli tutuksi esiinnyttyään tölkkikoirana MTV:n uutisissa. Kuin vakuudeksi tittelistään se esittelee lenkkireissun viimeisintä löytöä, oluttölkkiä. Roopen hampaissa iso tölkki on muokkautunut keskiosaltaan litteäksi.

Turussa Roopella näyttää olevan paljon tuttuja, niin ihmisiä kuin koiriakin. Hei Roope, moi Roope, vastaantulijat huutelevat.

Kun pääsemme puistoon, Roope nappaa suuhunsa vesipullon. Hyvä saalis sekin, vaikka oluttölkit ovatkin sen mieluisimpia keräilykohteita. Tarkkanenäinen koira toki haistaa vaikka mitä, mutta olut näyttää olevan sen suosikki. Kun oluttölkki on päätynyt Roopen omistajan, Mirjami Kujanpään käsiin, hän kaataa pois jämät, mikäli niitä on.

– En toki halua, että Roope alkaisi vahingossa juoda kaljaa, Mirjami naurahtaa.

Lue juttu painetusta lehdestä.

Teksti:Hymyn toimitus, Reija Kokkola
Kuvat:Kari Pekonen
Avainsanat: koira, Turku, Roope, tölkinkerääjäkoira, pullonkerääjäkoira, Roope-koira

Kommentit

Oma kommentti