Tuurin kyläkaupan Siivooja-Tuula hoiti miestään viimeiseen asti

Siivooja-Tuulasta eli Tuula Hautalasta, 58, on pikkuhiljaa tullut julkisuudesta tuttu TV5:ssä esitettävän Tuuri-sarjan myötä. Tuurin Kyläkaupassa ihmiset pyytävät häntä yhteiskuviin sekä nimikirjoituksia.

Hän kertoo elämästään Ilari Kauppisen jutussa painetussa Hymyssä.

Tuula oli työskennellyt SOL:lla 11 vuotta, kun Vesa Keskinen pestasi Tuulan töihin Kyläkauppaan.

– Kun pääsin töihin suoraan Kyläkaupalle, niin menin yksinään hyppimään tasa­jalkaa kaupan kahvioon.

– Sitten eräänä päivänä Minna Haapalainen Kyläkaupan mainostoimistosta soitti minulle, että tulisinko käymään toimistossa, koska heillä on minulle asiaa.

TV5 oli ottanut yhteyttä, että he alkavat kuvaamaan Tuuri-sarjaa. Sitä ennen samantyylistä tosi-tv-sarjaa oli näytetty Nelosella.

– Sanoin, että kyllä voin tulla mukaan. Heti kuitenkin ajattelin, että miten olinkaan niin rohkea.

Vähitellen Tuulasta on tullut koko kansan suosikki hänen vilpittömän iloisen ja elämänmyönteisen asenteensa vuoksi. Punatukkainen nainen on suorastaan julkkis, sillä häntä pyydetään jatkuvasti yhteiskuviin Kyläkaupan käytävillä. Ihmiset tulevat kehumaan ja kiittämään Tuulaa iloisesta ja myönteisestä elämänasenteestaan.

-Olen Vesa Keskiselle todella kiitollinen, sillä hän muutti elämäni suunnan. Ennen Kyläkaupalle pääsyäni elämästäni puuttui paljon. Nyt minulla on upea työpaikka ja ihanat työkaverit.

Tuula kertoo jutussa ensin seurustelleensa ja olleensa sitten Veijo-miehensä kanssa avioliitossa yhteensä 20 vuoden taipaleen. Veijo kuoli 11 vuotta sitten eturauhassyöpään.

Potilaskodissa Tuula vietti miehensä luona yöt:

– Hän oli valtavan kipeä ja PSA-arvot nousivat hoidon aikana, vaikka hänelle annettiin sytostaattihoitoja. Syöpä oli aggressiivinen. Kaikkeni yritin, mutta hän menehtyi tapaninpäivänä vuonna 2009. Ehdimme jutella kaikki asiamme perinpohjaisesti ennen hänen kuolemaansa. Hän antoi vapauden jatkaa elämääni eteenpäin ja sanoi, että minun täytyy pitää itsestäni hyvää huolta. Se oli meidän kohtalomme, Tuula kertoo jutussa.

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: Vesa Keskinen, Tuula Hautala, Siivooja-Tuula

Kommentit

Oma kommentti