Tv:n maalaislääkäri Kiminkinen yllättää: Tästä syystä en enää pääsisi lääkäriksi!

Tapani KiminkinenTv:n suosittu maalaislääkäri Tapani Kiminkinen on antanut Hymylle haastattelun, jossa hän arvostelee rajuin sanakääntein kuntien pakkoliitoksia. Kiminkisen mukaan ongelmaksi muodostuu se, että mikäli peruskunta kasvatetaan kovin suureksi, lähipalveluista päätetään yhä kauempana. Ja silloin joustavuus kärsii. Asiasta lisää marraskuun lehdessä.

Myös lääkäritilanne herättää miehessä ajatuksia.

-Ala naisistuu, ja nuoret naislääkärit ovat luonnollisista syistä enemmän pois.

Kiminkisen mielestä yliopistojen pääsyvaatimukset ovat vääristäneet lääkärikuntaa.

-En pääsisi itse enää lääkäriksi. Hakukokeissa painotetaan ydinfysiikkaa ja kemiaa vuorovaikutustaitojen sijasta, Kiminkinen tuhahtaa.

Teksti:Hymy.fi
Avainsanat: Tapani Kiminkinen

Kommentit

Asioista on lupa puhua ääneen niiden oikeilla nimillä, kun kyseessä on vastapuolella aikuinen ihminen eikä lapsi. Jos kuulija ei kestä kuulla, hän voi vaihtaa lääkäriä. Tohtori Kiminkinen fiksuakin fiksumpi mies. Olisikohhan toisinaan ihmisten kateuttakin, kun näkevät, että toinen osaa 😉 Tohtori tekee työtään sydämellä. Toisille se kelpaa ja toisille ei, mutta tarvitseekos kaiken kaikille kelvatakaan? 🙂

On se kumma että Kiminkinen kehtaa puhua vuorovaikutustaidoista. Itsellään ei ole minkäänlaisia käytöstapoja oikeassa elämässä. Ei kuuntele potilasta tai omaisia, lyö luuria korvaan jne. Sen uskon, että ei pääsisi enää lääkikseen tuolla lääkehoidon osaamisella mitä osoittaa potilastyössään. Kovin on kärkäs määräämään neurolepteja vanhuksille vaikka niitä tulisi mm. Sirkka-Liisa Kivelän ohjeistuksen mukaan välttää vanhuksilla. Kummastelen sitä, että Kiminkinen puhuu julkisuudessa paheksuvasti niistä asioista joita itse tekee. Mitä tästä voisi päätellä?

Ja kukaan tervejärkinen ei tule tollasen junttihölön asiakkaaksi jos ei ole pakko,puolisokeat ja kuuurot mummot menevät vvielä halpaan,mutta muut kiertää kaukaa,jopa lääkäri kollegat inhoavat varmasti tollasta hiippatukkaa.

luulen että itse saa potilas valita haluaako tulla tv kuvatuksi. Kiiminkisen tapasia lääkärejä pitäisi olla enempi. Liian ”automaattiseksi” on lääkärit käyneet.Hyvä Kiiminki. Vakavat sairaudetkin hiukan lievenee ”ajatuksista” kun kuuntelee sinua ja kun on katsonut ohjelmaasi. KIITOS.

Enkä minä potilaana tykkää siitä, että lääkäri ottaa vastaan TV-kuvausryhmän kanssa!

Kaikkien lääkärien pitäisi olla kuin Kiminkinen,iloinen,potilasystävällinen,mukan suoraan sairauksista puhuva,ja vitsaileva.
Silloin suomalaiset olisivat terveempiäkin.
KIITOS KIMINKINEN TV-OHJELMASTA.

No mikset yritä. Aika epätavallinen se on mieheksi kun puhetta ja ääntä kuuntelee.

Kiminkinen kahmaisi hölötyksellään yli 200 000 euron vuositulot ja sen päälle vielä virasta 80 000 euroa.

Täytyy sanoa että vuorovaikutustaitojen puuttumisen huomaa lääkärikunnassa nykyään tuskallisen selkeästi. Kiminkinen osuu monella hermoon siksi, että hän sanoo asiat niin kuin ne ovat ja uskaltaa puhua myös tabuaiheista. Hirveimpiä esimerkkejä surkeasta kommunikaatiosta lääkäreiltä on esim. avoin haistattelu ja piruilu. Tapanille rempseys sopii, koska se on lempeää rempseyttä ei ihmistä nolaavaa rempseyttä. Minulle käy lääkäriksi myös korrekti ja täysin asialinjalla oleva ihminen. Mikä ei käy on esim. se että lääkäri katsoo minua päästä jalkoihin ja toteaa: ”ootkos sä aina ollut tuollainen pallero?… jaa sinua ei siis vissiin pätkääkään kiinnosta terveytesi. Ala painua lenkille siitä, tuliko selväksi. Voit vaikka miettiä samalla miten olet tohon tilaan joutunu.” Tämä lainaus on lääkäriltä joka hoiti vakavaa masennustani. Jos ei masennus saa itsetuhoiseksi, niin joidenkin lääkärien idiotismi kyllä saa.

En mäkään tykkää tästä äijästä. Perse penkkiin, ole hyvä ja mikäpä se meijän Maunoa on ruvennu vituttammaan?
HALOO!

Mikä nyt sitten onkin hyvää vuorovaikutusta. Se on makuasia… Minä en tykkää esim. siitä että lääkäri on liian rempseä ja suorasanainen. Hienotunteisuudesta tykkään.

Kiminkinen on oikeassa. Ennen opettajatkin kävivät vain seminaarin

Oma kommentti