Tv:stä tuttu näyttelijä kertoo millainen koettelemus korona oli: ”Iski kuolemanpelko”

Näyttelijä Aimo Räsänen sairastui koronaviruksen aiheuttamaan tautiin ja joutui sairaalaan. Ylen Uusi Päivä -sarjan suosikkinäyttelijä kertoo nyt, millainen koettelemus korona oikein oli. Juttu on julkaistu Hymyn painetussa lehdessä.

– Keuhkojeni rohina sairaalaan lähtiessä oli kuin karkkipussia olisi puristeltu, Ami lausuu.

Kun keuhkokuume runteli miehen keuhkoja, alettiin häneen tuupata antibiootteja sen nujertamiseksi. Ja pikkuhiljaa se lannistuikin.

– Tiesin, ettei itse koronaan ole mitään varsinaista lääkettä. Kun sitten katselin televisiosta koronan kuolinlukuja ympäri maailmaa, siinä tuli aika pelottava olo. Kyllä voi sanoa – kuolemanpelko.

– Katselin, kun hoitajia tuli kaikkine maskeineen ja suojapukuineen huoneeseen petaamaan hiestä märkää sänkyä. Monta kertaa vuorokaudessa mitattiin kuumetta. Välillä tuotiin lääkkeitä. Ja joka kerran he riisuivat suojavaatteensa huoneeni eteiseen lähtiessään. Kasa kasvoi.

Nyt Ami kuitenkin elää puutalossaan rauhassa ja terveenä. Keuhkot kestävät jo kovaa kiekkoiluakin. Palo koronan jälkeisille estradeille on kova. Lue miehen tarina lehdestä.

Teksti:Hymyn toimitus, Mika Kanerva
Avainsanat: korona, Aimo Räsänen

Kommentit

Oma kommentti